Martí Gironell presentarà aquest dissabte a Blanes «L’últim abat»

gironellL’escriptor Martí Gironell serà a Blanes el proper dissabte 2 de març per participar a la presentació del seu darrer llibre, «L’últim abat», un acte que tindrà lloc a l’espai Bulthaup d’aquest municipi. La presentació anirà a càrrec del periodista Marc Pérez qui és també amic i company de l’autor a TV3.

«L’últim abat» ens submergeix en el seguiment d’un seguit de morts violentes a les quals s’ha d’enfrontar l’últim abat de Sant Benet de Bages, Pere Frigola. Es tracta d’una conxorxa orquestrada pel rei de Castella i la Congregación de la Observancia de Valladolid, que amenaça de posar en perill els monestirs catalans, els quals s’uneixen per resistir l’embat imperialista.

A través de la narració, Gironell retrata les negatives conseqüències de la corrupció en la política i en l’Església de la segona meitat del segle XVI, tot i que també incideix en el paper que van tenir-hi els habitants dels pobles, escanyats per les dues institucions. L’últim abat també permet reviure les tradicions, la gastronomia, l’art, les relacions i els interessos enfrontats en un moment convuls per a Catalunya.

L’escriptor gironí va debutar al món de la novel·la l’any 2007 amb «El pont dels jueus», un dels èxits més recents de la novel·la històrica catalana que va esdevenir en fenomen, fins a l’extrem que es va generar fins i tot una ruta turística a l’escenari de l’obra, Besalú. Conegut també per ser el popular Home del Trànsit a TV3, Gironell ja havia estat amb anterioritat a Blanes per presentar alguns dels seus coneguts treballs: «La venjança del bandoler» l’any 2008 i «La cuina d’El pont dels jueus» el 2009.

Com dèiem, la presentació de «L’últim abat» tindrà lloc el proper dissabte 2 de març a partir de les 19 hores, a l’espai Bulthaup de Blanes, situat a la Rambla Joaquim Ruyra, 2. L’aforament és limitat i cal confirmació d’assistència al telèfon 972 414 248.