L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i “Els Guapus” de Tossa guanyen el Concurs de Carrosses del Carnaval de Blanes

Crematori de la sardina, ahir a la tarda al Passeig de Dintre

Crematori de la sardina, ahir a la tarda al Passeig de Dintre

L’Ajuntament de Blanes va tancar ahir els actes del II Carnaval de la Costa Brava Sud amb la tradicional festa de l’Enterrament de la Sardina. La celebració, que va comptar amb la col·laboració de l’associació Que Vingui qui Vulgui, es va encetar amb la sortida del seguici fúnebre.

La comitiva va sortir des de l’estació d’autobusos de La Plantera i va fer un recorregut per l’avinguda Catalunya, la plaça dels Països Catalans, el passeig de la Marina, plaça de Catalunya i passeig de Dintre.

Un cop arribats a l’escenari que hi havia aixecat davant l’Ajuntament, es va fer la lectura del testament de Tot Trempat, el Rei del Carnaval de Blanes. Els darrers desitjos del monarca, com és habitual, van tocar diversos temes de l’actualitat, com ara la família reial espanyola, la dimissió del papa de Roma, els presumptes casos de corrupció de Lloret i d’altres temes de política catalana i espanyola.

Després de la lectura del testament, l’Enterrament de la Sardina va continuar cremant una sardina de grans dimensions que s’havia transportat en el seguici fúnebre i la festa es va tancar oferint al públic assistent un àpat a base de coca i vi dolç, tot plegat amenitzat amb música.

Abans, però, es va procedir a fer públic el veredicte i entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval de diumenge passat, així com del Concurs de Disfresses a la Feina, que s’ha fet enguany per segona edició consecutiva al municipi.

Veredicte i Entrega de Premis dels Concurs de Carrosses i Comparses

Carrossa de l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes

Carrossa de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes

Un peculiar mestre de cerimònia caracteritzat de Senyor Tenebra es va encarregar de fer la lectura del veredicte acompanyat dalt de l’escenari per la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Lara Torres, així com d’algunes membres dels jurats dels dos concursos, que van lliurar els talons dels premis als primers classificats de cadascuna de les tres categories: les millors carrosses de Blanes, les millors carrosses d’altres municipis i les millors comparses de tota la rua.

En aquest sentit, el jurat d’aquest concurs (format per la tècnica de Promoció de la Ciutat, Roser Divisón; el tècnic d’Activitats, Humberto Acevedo; Fina Puig en representació d’una entitat cultural i el regidor Xavier Marcos) va decidir atorgar dos tercers premis –tots dos amb el mateix import econòmic inicialment previst, de 200 €- per a sengles colles de Blanes i Pineda, ja que va haver un empat en les votacions.

Categoria Carrosses de Blanes

1.- Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, amb la gresca 50 anys amb Il·lusió – 1.200 €
2.- Associació Que Vingui qui Vulgui, amb la gresca Bruixes i bruixots – 800 €
3.- AV Mas Borinot-Can Illes, amb la gresca Los mochos de Blanes – 400 €

Categoria Carroses d’altres municipis

Carrossa dels Guapus de Tossa de Mar

Carrossa dels Guapus de Tossa de Mar

1.- Assoc. Carnavalenca Els Guapus de Tossa de Mar, amb la gresca In-Fusió – 1.200 €
2.- Assoc. Cultural Canya i Conya de Tossa de Mar, amb la gresca Tribu de Dones Jirava (Tailàndia) – 800 €
3.- Tribala, de Pineda de Mar, amb la gresca Fot un fred que pela – 400 €

Categoria Comparses

Primer premi de la categoria Comparses

Primer premi de la categoria Comparses

1.- Assoc. Carnavalenca Els Guapus de Tossa de Mar, amb la gresca In-Fusió – 600 €
2.- Assoc. Cultural Canya i Conya de Tossa de Mar, amb la gresca Tribu de Dones Jirava (Tailàndia) – 400 €
3.1 Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, amb la gresca 50 anys amb Il·lusió – 200 €
3.2 Tribala, de Pineda de Mar, amb la gresca Fot un fred que pela – 200 €

Veredicte i Entrega de Premis dels II Concurs de Disfresses a la Feina

Per la seva banda, el II Concurs de Disfresses a la Feina –que ha comptat enguany amb un total de 17 participants, el triple que l’any 2012- també ha estat força renyit, donada la originalitat i l’esforç esmerçat pels establiments de Blanes que s’han inscrit

Enguany el jurat qualificador l’han format Mercè Lloré, membre d’una entitat cultural; la tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Montse López i la tècnic de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, Cristina de las Cuevas

Concurs Disfresses a la Feina

1.- Carnisseria Can Josep, amb el motiu El bosc de les fades i Robin Hood – 363 €
2.- Cafeteria Poma Verda, amb el motiu Fondo de Bikini, de Bob Esponja – 242 €
3.- Sandra Ririn Perruquers, amb el motiu El baile de fin de curso 1950 – 121 €