Blanes destina 24.000 euros a Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social –constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. Ho fa a través d’un grup d’estudi i valoració, que fa la tria entre els programes de cooperació al desenvolupament que s’han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic.

En el pressupost municipal de 2012 es va destinar una partida per aquesta finalitat, fruït de l’aportació municipal del 0’7%. En total al 2012 es van destinar prop de 24.000 euros a projectes i activitats de solidaritat i cooperació distribuïts de la següent manera:

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 5.000 € per a l’organització de les colònies d’estiu que es fan durant dos mesos al municipi. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) passen l’estiu allotjats en domicilis de famílies del municipi.

Membres de les entitats que participen en els programes de desenvolupament

Membres de les entitats que participen en els programes de desenvolupament

Una altra entitat blanenca, l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 4.000 € per continuar endavant el projecte de desenvolupament agrícola i ramader a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia. El programa té per objectiu millorar l’alimentació en qualitat i quantitat i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida.

També s’ha aportat una qualitat gairebé similar, 4.001’34 euros, per a IAFA (Associació Iberoamericana Filipina). En aquest cas, per a un projecte que correspon a la segona fase de construcció d’una escola rural a Honduras.

El programa que compta amb la major dotació econòmica, 6.000 euros, és el què gestiona SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina). Es tracta de la segona fase de remodelació i adequació de les aules de FUNDARPAL (Fundació Arbúcies-Palacagüina) que estan a Palacagüina, un dels municipis del Nord de Nicaragua, el país llatinoamericà amb els índexs de pobresa més alts després d’Haití.

Per la seva banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona quatre altres activitats que s’han finançat amb l’aportació municipal del 0’7% de l’Ajuntament de Blanes. Prop de 2.300 euros s’han destinat per a la campanya d’emergència que es va posar en marxa en resposta als efectes de l’huracà Sandy al seu pas pel Carib. Uns altres 1.200 euros corresponen a la quota que paga l’Ajuntament per ser soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Per últim, s’han destinat idèntiques quantitats de 500 euros per un costat per a un projecte d’enfortiment dels agents locals de la Regió Upper River, a Basse (Gàmbia) i per l’altre per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana 2012.

Presentació de llibre «Pax»

Després del lliurament dels fons als projectes de cooperació, els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2013 van continuar ahir divendres amb la presentació del llibre «Pax», a càrrec del seu autor, Andreu Ginestet. Pax és el primer llibre de l’artista d’avantguarda d’origen alemany que pretén difondre les idees que porta anys investigant sobre la millor manera d’aconseguir la pau. Precisament haurà estat fins avui dissabte, 2 de febrer que el vestíbul de la biblioteca ha allotjat durant aquests darrers dies una exposició al voltant del llibre Pax.

El darrer acte d’aquest cicle tindrà lloc dimarts vinent 5 de febrer de nou a la Biblioteca Comarcal, a partir de les vuit del vespre. Es tracta de la xerrada-col·loqui que anirà a càrrec del sociòleg Jordi Estivil i que es presenta amb el títol Crisi Econòmica i Alternatives.