El PSC de Blanes vol una ciutat moderna i urbanísticament sostenible

Els socialistes blanencs han proposat la dignificació i remodelació de la plaça Dies Feiners, la conversió de l’antiga llotja en un espai museístic o l’estudi i construcció de la piscina coberta de Blanes.

El primer secretari i alcaldable del PSC de Blanes, Jordi Hernández, ha anunciat avui les seves mesures en matèria d’infraestructures i urbanisme sostenible per transformar i modernitzar el municipi. “Cal que posem fil a l’agulla de temes tan importants a Blanes com la dignificació de la plaça major del poble, la plaça dels Dies Feiners, que ara serveix per aparcar motos o ubicar-hi contenidors. També cal abordar la construcció de la piscina coberta sostenible i lligada a les energies renovables o de la protecció de patrimoni, com la nau de la xemeneia de la SAFA, per preservar-la o l’antiga llotja per convertir-la en un espai museístic” ha explicat el candidat socialista.

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Hernandez Martinez (@hernandez.martinez.58)

La remodelació de la plaça dels Dies Feiners va quedar aparcada pel govern ERC-BECP després que ja estigués tot llest per procedir a la seva dignificació, fins i tot estava enllestit el projecte. “Els socialistes de Blanes volem una plaça major digna. Fa anys que tenim un projecte aprovat i amb els diners per executar-lo, però l’alcalde el té guardat al calaix de les coses pendents, com tants altres projectes que no s’han fet durant aquests quatre anys. Nosaltres no perdrem el temps, actualitzarem el projecte i l’adaptarem a la nova mobilitat que impulsa Europa. Els carrers i l’espai públic han de ser per a les persones, ho portem repetint tota la campanya” ha explicat Jordi Hernández.

Per una altra banda, els socialistes han afirmat que estan en disposició de construir la tan anhelada piscina coberta. “El primer que cal és fer els deures i tenir un MIEM (mapa instal·lacions esportives municipals) aprovat i un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per accedir a subvencions i fons Next Generation que fins ara era impossible en no tenir-los. Un cop fet això, podem buscar els fons necessaris i la col·laboració público-privada per tenir una piscina i que no generi un problema de viabilitat econòmica. Cal també adaptar tots els edificis i instal·lacions municipals ja existents a les energies renovables” ha assenyalat l’alcaldable socialista.

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Hernandez Martinez (@hernandez.martinez.58)

Els socialistes també proposem la preservació i difusió del patrimoni blanenc. “Volem estudiar l’adquisició de les Caves Mont-Ferrant, ja hem preguntat al Ministeri si seria possible comptar amb l’Estat i també volem parlar amb la Generalitat. També volem donar el valor que té com a patrimoni a l’antiga llotja, és patrimoni urbanístic i cultural del municipi i la seva transformació en un espai museístic lligat a la mar i al sector pesquer és idònia perquè tots els futurs blanencs i blanenques sàpiguen l’origen i la tradició pesquera del nostre poble”.

“Un altre tema cabdal i importantíssim per als blanencs i blanenques és l’accés al municipi. Amb la GI-600 saturada i amb la resolució judicial en contra de la C-32 cal abordar alternatives perquè el municipi no pateixi els problemes de circulació de cada temporada. Més enllà de saber si finalment es podrà construir la C-32 nosaltres ens posarem a disposició de la Generalitat per buscar solucions i arranjar aquest problema com més aviat millor. És un tema urgent i prioritari” ha conclòs el cap de llista dels socialistes blanencs.

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Hernandez Martinez (@hernandez.martinez.58)