El PSC de Blanes proposa la creació de l’Hotel d’Entitats i d’un mecanisme d’avaluació de les polítiques públiques

Jordi Hernández

Els socialistes de Blanes han presentat avui les seves propostes en participació ciutadana. Jordi Hernández, candidat a l’alcaldia dels socialistes, ha explicat que la prioritat en matèria de participació del seu govern serà trobar una ubicació per a l’Hotel d’Entitats, una reivindicació de totes les associacions i entitats de la vila de fa temps.

“Creiem que és important resoldre com més aviat millor l’on i el quan, però també volem engegar un procés participatiu entorn de l’Hotel d’Entitats i la seva gestió; el que ha de ser i la implicació que han de tenir les entitats i associacions que vulguin formar-ne part” ha afirmat el candidat socialista. El PSC de Blanes també ha anunciat que farà una consulta sobre la platja de gossos en ser incompatible amb la bandera blava.

L’alcaldable socialista, que sempre ha estat lligat al món associatiu i juvenil, reconeix el dèficit actual que existeix pel que fa a espais i les sinergies que es podrien obtenir entre les diferents associacions pel fet de compartir emplaçament i dinàmiques.

“Tenim cobertes les necessitats de pràcticament totes les associacions veïnals i esportives, però manquen moltes entitats que necessiten un espai de treball, on reunir-se o disposar d’un espai d’emmagatzematge per continuar amb l’activitat pròpia de l’associació. Des de l’Ajuntament hem de garantir que cap associació, que aporta convivència i benestar al municipi, cesi la seva activitat perquè no té el suport del seu Ajuntament, sigui per manca d’espais o de disposició a ajudar per part del consistori” ha comentat Jordi Hernández.
El PSC de Blanes també porta al seu programa la creació d’un sistema o mecanisme obert i participatiu per avaluar les polítiques que posa en marxa el consistori, per conèixer l’abast i el coneixement de la ciutadania de les mateixes i també per aportar els suggeriments o queixes que considerin els veïns i veïnes.

Els socialistes també han anunciat la reactivació de les taules i els consells que aquests darrers quatre anys han estat abandonats i que permeten la participació directa de diferents col·lectius de la ciutat que és imprescindible que tinguin veu i aportin la seva expertesa i coneixement en cadascuna de les seves matèries o àrees.
Finalment, els socialistes també han anunciat la creació d’un mapa de punts negres de la ciutat que volen que sigui expressament elaborat a través de la participació de les dones de Blanes per localitzar els punts on perceben inseguretat i poder-los donar solucions. El PSC també ha proposat les taules de participació i negociació entre barris i Ajuntament per informar i com a espai de presa de decisió conjunta i establiment de vincles de confiança amb els veïns i veïnes de la ciutat.

“Em presento a les eleccions de diumenge 28 de maig amb una inequívoca vocació de servei cap a la ciutadania, crec que és de justícia que la participació sogui també una de les maneres d’apropar l’Ajuntament a la gent i de tenir el màxim contacte directe i de tu a tu amb els problemes i les peticions dels habitants de Blanes” ha conclòs Jordi Hernández.