El PSC de Blanes vol un Ajuntament al costat dels ciutadans

Jordi Hernández

L’alcaldable i primer secretari del PSC de Blanes, Jordi Hernández, ha anunciat avui les mesures que prendrà en matèria de proximitat i gestió a partir del 28 de maig si és escollit alcalde del municipi.

«Fa setmanes que parlem amb els veïns i les veïnes de diferents barris i una de les peticions recurrents que hi ha, a part de la neteja i la seguretat, és la manca de proximitat de l’Ajuntament. Creiem que això no s’ha de repetir la propera legislatura i ens hem pres molt seriosament aquesta demanda de la ciutadania» ha afirmat el cap de llista socialista.

Els socialistes han presentat diferents x mesures que creuen permetran apropar l’Ajuntament no només als barris sinó a la vida dels seus habitants. «La creació de la figura del regidor de barri permetrà el contacte proper i ràpid amb l’Ajuntament, afavorint la comunicació i la resolució de conflictes. Una oficina (AMIC) mòbil als barris ajudarà als veïns i veïnes a superar l’escletxa digital, facilitant les gestions i procediments administratius i la posada en marxa de la policia de barri aconseguirà una seguretat més pròxima i efectiva. Això permetrà que l’Ajuntament estigui present a cadascun dels barris de Blanes» ha explicat Jordi Hernández.

A més a més, el PSC de Blanes porta al seu programa diferents mesures que, a més d’apropar l’Ajuntament a la gent, permetrà copsar les principals preocupacions dels veïns i veïnes, afavorint la participació, la comunicació i el consens en la resolució de conflictes.

Les propostes que ja han estat traslladades a la ciutadania són: dinamitzar els espais veïnals com a punt de trobada i convivència, crear les taules de participació entre barris i Ajuntament com a espai de presa de decisions i com a espai d’establiment de vincles de confiança.

Millorar el web de l’Ajuntament per fer-lo més intuïtiu i fàcil d’usar. A més a més els socialistes presenten la posada en marxa de trobades periòdiques dels consells de barri amb l’alcalde perquè tothom pugui traslladar les seves percepcions i peticions i la creació d’un punt d’atenció al nouvingut.