Es reprèn el dispositiu de recerca del possible banyista desaparegut a Blanes ahir

Ajuntament de Blanes

Des de les 9 i fins a quarts d’11 del matí d’aquest dijous s’ha reiniciat l’arribada dels diferents dispositius tant a la zona portuària com al centre operatiu situat a la zona on ahir es veure per darrera vegada el banyista que possiblement hagi desaparegut.

A quarts de 12 del migdia ha començat el desplegament de les diverses unitats dels diferents cossos de seguretat després que ha finalitzat el briefing, allotjat en una carpa situada a la zona acotada de la Platja de S’Abanell on ahir també estava en marxa.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En la trobada d’avui al matí, s’han distribuït les tasques que hores d’ara ja s’han reprès per localitzar el possible desaparegut que va ser vist ahir dimecres per darrera vegada –segons dos testimonis que no es coneixen entre ells- a l’extrem sud de la Platja de S’Abanell, a la zona dels càmpings.

Aquest matí continuen treballant efectius del GRAE (Grup de Rescat d’Activitats de Bombers) i Bombers per terra; Mossos d’Esquadra (branca subaquàtica, marítima i per terra); Protecció Civil i Policia Local de Blanes (inclosos Socorristes, Agents Ciutadans i Agents Cívics) i Guàrdia Civil (amb unitats marítimes incloses).

El cap de maniobra que ha encapçalat el briefing amb les diferents unitats i comandaments dels cossos d’emergència i seguretat, ha distribuït les tasques que havia de fer cada equip, delimitant les zones de treball on s’ha reprès avui la recerca. A diferència d’ahir dimecres, les tasques d’aquest dijous quedaran principalment circumscrites a nivell subaquàtic, marítim i per terra, a les proximitats de rocalls i espigons.

Ajuntament de Blanes

Avui dijous no tornaran a incorporar-se a l’operatiu les unitats aèries que ahir també van estar sobrevolant tota la zona de rastreig. Segons s’ha informat al briefing d’aquest matí, des de l’aire no es va detectar cap indici que pogués haver-hi alguna persona al fons del mar durant una recerca on hi havia molt bona visibilitat i hi havia condicions òptimes per fer les comprovacions des de l’aire.

Recerca preventiva de tots els operatius

La recerca que aquesta tarda ja farà 24 hores que va començar és preventiva, en el sentit que es dóna veracitat als dos testimonis que ahir van alertar que havien vist un banyista que semblava tenir dificultats per sortir de l’aigua.

Dos testimonis, una noia i un home, van explicar que pels volts de les sis de la tarda havien vist una persona nedant fins a les boies, però que després s’havia enfonsat i tornat a la superfície repetidament, perdent-li finalment la pista.

Aquest doble testimoni dóna veracitat a què realment hagi hagut un possible banyista desaparegut, per això finalment avui continua la recerca, tot i que probablement, si avui dijous no es troba cap nou indici, es podria suspendre definitivament l’operatiu. Això és perquè fins al moment no hi ha cap denúncia de persones desaparegudes que concordi amb les característiques de la recerca.