Busquen durant quatre hores un possible desaparegut a la platja S’Abanell de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’avís es v rebre a través del telèfon 112 poc ahir després de les 6 de la tarda, alertant que s’havia vist un banyista amb problemes a la part final del Passeig de S’Abanell que dóna a la Tordera.

Dos testimonis diferents han relatat que havien vist com una persona es capbussava i arribava fins les boies de separació que hi ha a uns metres de la platja, però que semblava que no podia tornar nedant de mutu propi.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Immediatament s’ha activat un ampli dispositiu d’emergències, que ha inclòs efectius terrestres, marítims i aeris de diferents cossos: Policia Local i Protecció Civil de Blanes, els Socorristes del Servei de Vigilància i Control municipal –que depèn també de Protecció Civil-, Bombers –inclòs el Grup d’Actuacions Especials, GRAE-, Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Salvament Marítim, i la Guàrdia Civil.

Durant prop de quatre hores s’ha estat pentinant amb diverses embarcacions, nedadors, submarinistes i dos helicòpters diversos trams de davant la façana marítima de Blanes, intentant localitzar algun rastre de la persona que possiblement havia desaparegut.

Paral·lelament, des de terra, efectius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han encarregat d’esbrinar si en algun dels establiments turístics que hi ha a la zona –on majoritàriament hi ha càmpings- s’havia trobat a faltar algú.

Ajuntament de Blanes

Cap establiment no ha corroborat que hi hagués algun client desaparegut. D’altra banda, a la platja de davant la zona on s’ha avisat que s’havia capbussat la possible víctima no hi havia cap objecte personal que indiqués que algú no s’estava banyant i no havia tornat.

El què ha donat veracitat a la possibilitat que realment hi havia alguna persona desapareguda a la mar són els testimonis de les dues persones: una d’estrangera i l’altra de nacionalitat espanyola.

Quan s’ha fet fosc, a quarts d’11 de la nit, s’ha decidit replegar el dispositiu que s’havia instal·lat prop del lloc on s’havia indicat que havien vist la persona presumptament desapareguda, gairebé a tocar del Carrer Mercè Rodoreda. Demà al matí s’estudiarà la possibilitat de reprendre la recerca, en funció de diverses indagacions que s’estan continuant fent.

Durant bona part de l’estona en què ha estat en marxa el dispositiu, ha participat al punt operatiu l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, que ha seguit de prop la incidència i les novetats que s’anaven produint al respecte.

Des de quarts de 7 de la tarda i fins fa pocs minuts, quan ja s’ha fet fosc, hi ha hagut una gran quantitat de persones que s’han aplegat a la zona i al llarg de tot el Passeig de Mar, atretes per l’embarcació de Salvament Marítim i els dos helicòpters que han estat sobrevolant la zona durant la recerca.