Les platges de Blanes, a punt a l’inici de la temporada alta de bany

S’ha redistribuït la sorra de les platges i s’han instal·lat la resta de serveis iniciats per Setmana Santa. Només falten alguns ingredients, entre ells l’abalisament i les línies de vida.

Aquest primer cap de setmana de juny tothom qui vulgui gaudir de les platges de Blanes ja podrà fer-ho amb el gruix més important dels preparatius d’aquestes zones enllestits.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Durant el passat mes de maig es van estar fent les tasques de redistribució de la sorra a les diferents zones de bany del municipi, condicionant-les perquè es poguessin fruir encara millor.

Per dur a terme aquests treballs amb la màxima seguretat es va barrar el pas a les zones on consecutivament s’hi anava incidint per deixar-ho tot a punt, indicant amb un senyal la prohibició d’accedir-hi mentre estiguessin treballant les excavadores, pel perill que suposava. Per això, es va estar feinejant preferentment entre setmana, o bé només durant les primeres hores de dissabte i diumenge.

Un cop la sorra va estar en condicions, s’han pogut començar a instal·lar els serveis i ingredients que hi ha a les platges de Blanes de manera habitual coincidint amb l’estiu. Entre ells, les dutxes, les passeres d’accés i les zones d’ombra perquè les puguin gaudir les persones amb mobilitat reduïda que necessiten guarir-se de la intensitat solar.

Després que abans de les vacances de Setmana Santa es van instal·lar els primers ingredients –entre ells les dutxes que porten incorporats renta-peus-, aquests darrers dies s’ha enllestit la resta d’elements, amb algunes excepcions.

Un dels serveis que queden per posar és l’abalisament per delimitar la zona del mar on es pot banyar la ciutadania sense perill, així com les línies de vida que ajuden a les persones amb dificultats de mobilitat a endinsar-e al mar, i la senyalització que delimita els canals públics de navegació. Tampoc s’han instal·lat les vitrines de Bandera Blava, ja que els guardons està previst que es lliurin a mitjans d’aquest mes.

Perquè les platges de Blanes estiguin a punt per aquet primer cap de setmana de juny, previ a l’inici de la temporada alta d’estiu –tot i que meteorològicament parlant encara no hagi arribat-, ha fet falta la suma d’esforços de diferents àrees i departaments de l’Ajuntament.

Així, hi intervenen des de Medi Ambient fins els Serveis Municipals –les conegudes Brigades-, passant per Nora i diverses empreses subcontractades.

La setmana vinent també entrarà en funcionament un dels serveis més apreciats i valuosos que s’ofereixen a les platges de Blanes: el de Vigilància Salvament i Socorrisme que coordina el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes.

La posada en marxa del dispositiu es fa cada any coincidint amb l’inici de la temporada alta de bany, que sol ser pels volts de la primera quinzena del mes de juny.

Fotos: Ajuntament de Blanes