Blanes recuperarà divendres i diumenge les Processons de Setmana Santa

Ajuntament de Blanes

Després que aquests dos darrers anys no ha estat possible celebrar els dos principals actes a cavall entre la tradició i la religió que se celebren a Blanes amb motiu de la Setmana Santa, aquest 2022 està previst que es puguin tornar a viure amb tota la intensitat que els caracteritza. Es tracta de la Processó del Sant Crist, que tindrà lloc divendres vinent a la nit, i la Processó del Ressuscitat, que es farà diumenge al migdia.

Ara bé, si alguna cosa positiva ha tingut la pandèmia, una d’elles ha estat l’experiència que va tenir lloc l’any passat, organitzada per substituir les dues processons.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Al 2021 la Comissió de Processons de la Parròquia Santa Maria, davant la impossibilitat de celebrar els dos actes, va preparar una opció alternativa que va comptar amb força bon resultat: l’Exposició de les Imatges Processionals.

Des del passat dimarts i fins divendres vinent, quan tindrà lloc la primera de les dues processons, els devots i devotes poden visitar a l’Església Parroquial de Santa Maria les imatges que en formen part a través de l’Exposició de les Imatges Processionals. Disposades a la banda esquerra de la nau principal, s’han instal·lat les imatges del Natzarè, el Sant Crist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre, que formen part de la Processó Penitencial del Sant Crist, coneguda també com la Processó del Silenci.

D’altra banda, davant l’altar de la Verge del Roser s’han situat les dues imatges que desfilen a la Processó del Ressuscitat de diumenge al migdia: la Mare de Déu de Pasqua i la del Ressuscitat. L’única diferència respecte l’exposició que es va fer l’any passat és que a l’exterior del temple no hi ha el Campament dels Manaies de Blanes, que va ser-hi present coincidint amb la mostra.

L’exposició de les Imatges Processionals d’aquest 2022 es va posar en marxa aquest passat dimarts, i es podrà visitar fins divendres. Tots els dies amb el mateix horari: els matins a partir de les 10 i fins a 2/4 d’1 del migdia, i a les tardes a partir de les 5 fins les 8 del vespre.

Processó Penitencial del Sant Crist i Processó del Ressuscitat

La litúrgia de la Processó Penitencial del Sant Crist de divendres vinent s’encetarà a 2/4 de 10 de la nit amb l’Anunci de la Processó a càrrec dels Manaies. Sortiran des de la Plaça de l’Església per fer a pas lleuger el recorregut invers que mitja hora més tard faran els passos de la processó.

Ajuntament de Blanes

A les 10 de la nit serà quan comenci l’acte processional, encapçalat pels Manaies de Blanes, seguits per les quatre imatges que s’hauran vist exposades aquests dies al temple, acompanyats per la música de la Banda del Col·legi Santa Maria i els Cants del Miserere.

La processó seguirà el mateix recorregut dels anys anteriors. Primer enfilarà pel Carrer Nou, seguirà pel Carrer Ample i continuarà pel Passeig de Dintre, Carrer Muralla, Carrer Raval Sud, Raval Nord, Plaça Mossèn Joan Quer i Plaça de l’Església per entrar de nou a l’interior de l’església. Els dos moments més emotius de la processó tenen lloc precisament a la parròquia, quan la persona que porta el Sant Crist el carrega i descarrega al seu damunt per dur-lo a pes.

Per la seva banda, diumenge a ¼ de 12 del matí sortirà el primer dels dos passos que composen la Processó del Ressuscitat. Es tracta de la imatge de la Mare de Déu de Pasqua, que porten exclusivament un grup de dones, i que emprendrà el seu recorregut baixant per la Plaça Mossèn Joan Quer, Carrers Raval i Muralla, Passeig de Dintre i Plaça dels Dies Feiners.

A ¾ de 12 surt la imatge del Crist Ressuscitat, que baixa pels Carrers Nou i Ample per incorporar-se també a la Plaça dels Dies Feiners. Un cop arribats aquí els dos passos, la imatge de la Mare de Déu fa les tradicionals genuflexions davant el Crist Ressuscitat i tot seguit comença el Cant de l’Àngel. Finalment, les dues imatges surten plegades per tornar de nou a la Parròquia Santa Maria.