Centenars de persones gaudeixen a Blanes de la rua de Carnaval i d’un Ball de Disfresses

Ajuntament de Blanes

Hi havia moltes ganes de recuperar una festa que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia, i així ho van demostrar la tarda-vespre d’aquest passat dissabte tothom qui va abocar-se a participar en els actes del ‘Carnaval de Blanes 2022’, organitzats per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament.

La celebració es va encetar amb una batucada a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que va recórrer el nucli històric de la vila per anunciar a tothom que la festa estava a punt de començar.

Els diables, armats amb elements de percussió i moltes ganes de passar-s’ho bé, van fer un recorregut que va iniciar-se al Passeig de Dintre per continuar pels Carrers Muralla, Raval i Ample. Des d’aquí van desembocar al Passeig de Mar, per arribar finalment al Banc dels Músics.

Centenars de persones segueixen la Rua i el Ball de Disfresses

Durant tot el recorregut, així com el què posteriorment enfilaria la rua, centenars de persones van seguir la gresca del carnaval, omplint els carrers per on anava passant primer la batucada i després la rua. La batucada va atraure un bon grapat de seguidors fins al Banc dels Músics, on ja els esperaven els i les membres de tres de les colles carnavalesques blanenques que havien de composar el gruix central de la rua que estava a punt de començar: l’Esbart Joaquim Ruyra, la colla ‘Que Vingui Qui Vulgui’ i la de l’Associació de Veïns de Quatre Vents.

Són tres de les colles blanenques que van participar a l’última rua de Carnaval, la del 2020, en la darrera edició del ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’. 

A quarts de 6 de la tarda va iniciar-se la festiva ‘Rua de Carnaval de Blanes 2022’, envoltada de la música del vehicle que la precedia, amb els components de les tres colles ballant i animant a tothom qui va voler afegir-se a la cercavila. La gresca carnavalesca va arrencar la celebració per sobre el Passeig de Mar fins arribar a la cruïlla amb la Plaça Catalunya.

Arribats a aquest indret, la rua va passar a transcórrer sobre els vials de circulació de vehicles, escortada per la Policia Local de Blanes, que es va encarregar de la regulació del trànsit. Des de la Plaça Catalunya, la cercavila va continuar pel Passeig de la Marina per enfilar al seu destí final: la Plaça dels Països Catalans. Allí ja els esperava l’escenari preparat i el grup de música llest per començar a tocar.

Es tractava de gaudir del ‘Ball de Disfresses’, que va ser animat amb la música en viu del grup Vizuri Versions. Arribats des de Cervera, i amb una llarga experiència en el món dels espectacles, la música, l’oci i la cultura, actualment és una de les bandes que està considerada com una de les que ha d’ocupar un lloc preferent al circuit de la música jove. En només tres anys s’ha anat obrint pas en l’atapeïda escena de versions deixant el seu segell identitari propi allí per on van passant, com va ser el cas de Blanes.

La proposta fresca i potent del Vizuri Versions va captivar tothom pel seu dinamisme, saben connectar aviat amb el públic amb qui compartien –sobretot- les ganes de divertir-se i el bon rotllo que ha d’encapçalar una festa de carnaval. Al llarg de prop de dues hores els músics van saber quines tecles tocar per fer ballar el personal a diferents ritmes perquè el ball de disfresses recuperés la gresca pròpia d’aquests esdeveniments.

Final de festa amb el DJ PD Broot

Cap a les 9 de la nit va finalitzar el concert de la banda, però no pas la gresca i la festa de celebració del ‘Carnaval de Blanes 2022’, ja que es va comptar amb la música que es va encarregar de punxar el DJ PD Broot. En aquest cas la incorporació del DJ estava organitzada per les entitats que formen part del Consell Local de Joventut, que també van tenir cura al llarg de tota la tarda-vespre del Servei de Bar que hi va haver a la mateixa Plaça dels Països Catalans.

La sessió de música amb el DJ es va allargar fins les 11 de la nit, quan va finalitzar el ‘Carnaval de Blanes 2022’. Tots els actes van ser gratuïts i oberts a la participació de gent de totes les edats amb un únic requisit: recuperar l’animació que no es va poder gaudir als carrers de la vila l’any passat pel carnaval. De cara al 2023 s’espera poder recuperar el ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, el projecte en què treballen plegats els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa des del 2012, i que aquest 2022 no ha estat possible tornar a editar.