El 13è Concurs de Relats Breus de Joves de Blanes premia Marina Ariño, Ana Carolina Oliveira i Andrés Escribano

Ajuntament de Blanes

La Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar ahir el lliurament dels Premis Bolleré de Blanes, el Concurs de Relats Breus Escrits per Joves, que aquest 2022 han arribat ja a la 13a edició.

El certamen està estructurat en dues categories amb dos premis en metàl·lic cadascuna, de diferent quantia en funció de les edats: primer premi i finalista. Està adreçat a joves que tinguin entre 12 i 25 anys, sumant les dues categories. En total han participat 31 treballs: 15 obres en la categoria de 17 a 25 anys, i 16 escrits en la categoria de 12 a 16 anys.

En la categoria joves de 17 a 25 anys el primer premi, dotat amb 500 euros, ha estat declarat desert pel jurat, qui ha considerat que cap dels escrits que optaven al guardó reunien suficients condicions. Sí que hi hagut reconeixement en canvi en la categoria finalista, guardonada amb 150 euros. L’ha guanyat Marina Ariño Jaime, de Barcelona, amb el treball ‘Degolladora de paper’, presentat amb el pseudònim ‘Sonya’.

Per la seva banda, en la categoria de joves de 12 a 16 anys, el primer premi de 200 euros ha estat per a Ana Carolina Oliveira Paulino, de Castellbisbal, amb el relat titulat ‘Tortitas’, signat amb el pseudònim ‘Olivia Strauss’. En aquesta mateixa categoria, ha estat finalista el blanenc Andrés Escribano Ambrona, que ha rebut 50 euros pel seu treball ‘Canvi d’aires’, presentat amb el pseudònim ‘Kratos 2006’. Els relats guanyadors es poden llegir en aquest enllaç

Perquè el públic assistent conegués de primera mà un tasteig de les obres guardonades, els autors van llegir sengles fragments dels treballs distingits amb els respectius guardons. El lliurament dels XI Premis Bolleré, el Concurs Literari de Relats Breus per a Joves, es va tancar amb un breu parlament de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i amb una fotografia de família dels protagonistes va posar el punt i final.