Petits incidents a Blanes a conseqüència de la tromba de pluja caiguda aquesta matinada

La gran quantitat de pluja que ha caigut sobre Blanes aquesta matinada, 112 litres per metre quadrat, ha provocat les habituals afectacions que suposa un gran volum d’aigua acumulada en un reduït espai de temps. La forta tempesta ha començat a caure a quarts de 3 de la matinada, arribant a la seva màxima intensitat pels volts de les 5 del matí.

Policia Local, Protecció Civil i Bombers han hagut d’intervenir en diversos incidents ocasionats per l’acumulació d’aigua, majoritàriament inundacions, embornals embossats i petits despreniments, així com d’altres casos puntuals. Sortosament, cap d’ells ha estat greu, i tampoc s’han hagut de lamentar danys personals malgrat l’aparatositat d’alguns d’ells.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El de més envergadura ha estat l’enfonsament d’un sostre d’uralita al pati interior d’una casa situada al centre de la vila. L’acumulació d’aigua de pluja, afegida al material que hi havia dipositat al damunt, ha provocat que hagi cedit part del sostre.

La runa i els estris han caigut sobre la planta baixa, on hi havia cinc turismes estacionats, que han resultat parcialment afectats. D’altra banda, també s’ha hagut d’intervenir en dos altres edificis: un per petits despreniments en un balcó, i l’altre per l’afectació en un sostre situat al terrat.

Una altra afectació s’ha localitzat en els accessos viaris a dos centres d’educació situats a l’extrem est del municipi: l’Escola d’Educació Especial Ventijol i l’Institut Serrallarga. A l’hora en què habitualment hi accedeixen els alumnes, els embornals d’aquesta zona encara no havien pogut engolir la gran quantitat d’aigua acumulada.

Això ha provocat que els pares i mares, i els propis alumnes que hi accedeixen a peu o per altres mitjans, hagin hagut d’agafar camins alternatius, o bé esperar que l’aigua s’acabés d’engolir. Conseqüentment, s’ha retardat que poguessin arribar als respectius centres a l’hora d’inici de l’activitat.

Fotos: Ajuntament de Blanes