La Fira d’Atraccions de Blanes allarga la seva estada fins el diumenge 1 d’agost

La Fira d’Atraccions prolongarà la seva estada a Blanes quatre dies més, és a dir, fins al proper diumenge 1 d’agost. Inicialment el conveni signat entre els firaires i el consistori blanenc estipulava que estaria en funcionament fins dimecres de la setmana vinent, 28 de juliol.

Ara bé, la bona afluència de visitants que hi ha hagut durant la primera setmana d’estada –l’activitat va començar divendres passat, 16 de juliol-, ha mogut al Gremi de Firaires a demanar a l’Ajuntament de Blanes poder perllongar la seva estada.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per poder-ho fer factible, aquests darrers dies s’han convocat sengles reunions amb els portaveus dels grups polítics. Les dues trobades, encapçalades per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, van aprovar gairebé per unanimitat –Ciutadans i el regidor no adscrit es van abstenir- que la fira allargui la seva estada.

Coincidint amb aquesta prolongació de l’activitat de la fira, com ja sol ser habitual cada vegada que vénen a Blanes per Festa Major, hi ha diverses atraccions que marxaran per participar en d’altres cicles festius del territori. En total seran 11 atraccions les que es desmuntaran, majoritàriament destinades al públic infantil.

Aquest any la Fira d’Atraccions s’ha instal·lat en un únic espai, al recinte firal d’Els Pins-La Plantera, darrera l’esplanada de l’antic pavelló d’esports, així com a l’antic camp de futbol de gespa. Ocupa una part de l’esplanada, la que dóna al Passeig de Catalunya, i la resta d’espai continua destinat a l’aparcament gratuït de vehicles.

Mesures COVID al recinte firal i zona d’aparcament complementària

Una de les condicions que l’Ajuntament de Blanes va posar als firaires per venir a Blanes va ser que es respectessin totes les mesures de control d’expansió de la pandèmia, un requisit que el Gremi de Firaires ha complert. Hi ha un tancament perimetral del recinte, control d’accessos i aforament, un únic punt d’entrada i sortida a tot el recinte, així com totes les precaucions sanitàries per contenir l’expansió de la COVID.

D’altra banda, per compensar la pèrdua d’espai per estacionar els vehicles de manera gratuïta a la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló ara ocupada per la fira, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat d’habilitar una zona d’aparcament complementària al seu costat. No tan sols pels ciutadans de la vila, sinó especialment pels centenars de visitants que durant l’estiu s’acosten a les seves platges, o per gaudir dels seus atractius.

La zona d’aparcament complementària s’ha ubicat a l’antic camp de futbol de terra que hi ha al costat de l’antic camp de futbol de gespa artificial, és a dir: a tocar del recinte firal. Hi ha 300 places habilitades en aquest espai que s’ha condicionat especialment per a la ocasió. S’ha desbrossat i aplanat el terreny i s’ha practicat una zona d’accés perquè la utilització fos més còmoda i accessible. Finalment, es va senyalitzar la superfície per indicar l’espai d’aparcament dels vehicles que hi accedeixin durant aquests dies.