Celebrat el IV Concurs de Dansa Vila de Blanes

El passat cap de setmana, de l’11 al 13 de juny, el Teatre de Blanes ha bullit d’activitat a través del IV Concurs de Dansa Vila de Blanes, que finalment va celebrar-se després que l’any passat no va ser possible fer-ho presencialment.

Durant tres dies l’escenari blanenc ha vist passar més de 200 ballarins i ballarines d’arreu de Catalunya, entre ells una cinquantena de pre-professionals, arribats de 20 escoles del país.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’esdeveniment el va organitzar l’Associació de Dansa Elancé de Blanes, comptant amb el suport del Departament de Cultura i Festes i de Protecció Civil, que va ajudar en la implementació de totes les mesures necessàries per prevenir el contagi de la COVID. En aquest sentit, es van posar en marxa tots els mecanismes necessaris per garantir la seguretat sanitària de tots i totes les participants, que van actuar proveïts de mascareta en tot moment.

Sessió inaugural amb una gala i entrega de premis

La primera jornada del divendres, que va començar a primera hora de la tarda, i es va allargar fins la nit, va ser una de les més intenses. No tan sols perquè significava el tret de sortida del concurs, sinó també perquè representava un primer pas, un tímid retorn a una certa normalitat al poder retrobar-se plegats i plegades els representants de les diferents escoles de dansa.

La vetllada es va tancar amb una Gala on van participar el Jove Ballet de Catalunya, el Ballet Contemporani de Catalunya, alumnes del PARC (Programa d’Alt Rendiment) en DANSA i Alumnes d’Àngel Corella, un ballarí català que és l’artista principal de l’American Ballet Theatre de la ciutat de Nova York. Va ser el preàmbul pel colofó de la primera jornada.

Aquest va consistir en l’acte de lliurament de premis, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, acompanyats de membres del jurat. Val a dir que el IV Concurs de Dansa Vila de Blanes ha comptat amb un jurat format per professionals de la dansa de primer ordre. Les seves puntuacions han estat objectives i neutrals, tal com ha de ser la seva tasca, al no tenir cap relació amb les escoles participants.

Així, s’hi comptaven Carmen Corella, Daniel Sené, Gina Rigola, Dayron Vera, Marta Bustamante, Mandy Guidi, Rodolfo Castellanos, Miquel G.Font, i Meritxell Paradell. També cal destacar l’excel·lent tasca de coordinació i organització logística de l’esdeveniment, a càrrec d’Alba Puigdomènech. Pel que fa a les modalitats de dansa que s’han mesurat durant tres dies quant a expertesa, tècnica i execució, han estat en dansa clàssica, contemporani, així com dansa moderna i jazz.

Fotos: Ajuntament de Blanes