Els Ajuntaments de Blanes i Ardales desmenteixen que hi hagi hagut cap acte oficial per renovar l’agermanament

Novembre de 2019: Darrer acte oficial d’agermanament Blanes-Ardales. A la imatge, d’esquerra a dreta: Pere Lopera, Àngel Canosa, Juan Alberto Naranjo i regidors de l’Ajuntament d’Ardales / Ajuntament de Blanes

Els Ajuntaments de Blanes i Ardales han emès un comunicat per puntualitzar la notícia publicada aquest passat dissabte per Blanesaldia.com, on s’explica que hi ha hagut un acte per renovar l’agermanament amb Ardales «tot i que sota mínims».

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Des dels dos consistoris es diu que el què hi ha hagut en realitat és un viatge privat a la població malaguenya realitzat pel president de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales a Blanes, acompanyat d’un regidor de l’Ajuntament de Blanes. En cap moment es va plantejar que es tractés d’un acte oficial per renovar l’agermanament que hi ha entre les dues poblacions, que es va establir mitjançant un protocol oficial al 1993.

Es desmenteix que hi hagi hagut cap acte oficial d’agermanament

Amb motiu del viatge privat que tenia previst realitzar aquests dies a la seva població d’origen, coincidint amb la festa patronal de San Isidro, el president de l’entitat ardalenya de Blanes va convidar a acompanyar-lo al regidor del consistori blanenc i es va reunir amb l’alcalde de Blanes per comunicar-li-ho. Àngel Canosa va lliurar-li sengles obsequis i cartes escrites del seu puny i lletra –una per a l’alcalde d’Ardales i l’altra pel president de la Diputació de Málaga- on expressava el desig de poder-se tornar a trobar en persona, quan sigui més prudent tenint en compte l’actual context de la pandèmia que encara no ha finalitzat.

Durant la trobada, que també va comptar amb l’assistència del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, en cap moment es va parlar que es tractés d’un viatge oficial per renovar l’agermanament, sinó d’una visita privada. 

Àngel Canosa ha manifestat: «Mantinc una excel·lent relació amb l’alcalde d’Ardales, Juan Alberto Naranjo, a qui vaig comunicar personalment la meva decisió de no viatjar a Ardales per segon any consecutiu a causa de la COVID. És molt important per l’Ajuntament de Blanes mantenir els lligams que ens uneixen amb la població agermanada, però encara és molt prematur i cal no oblidar que la situació d’emergència sanitària encara no ha finalitzat».


Nota de l’editor

En la informació que va publicar aquest digital el passat dia 15 de maig en cap moment apareix l’expressió «acte oficial», que justifica el comunicat de l’Ajuntament. La paraula «agermanament» creiem que és apropiada per a la notícia d’acord amb una de les definicions que estableix la Reial Acadèmia de Llengua: «Establir relacions fraternals entre persones o institucions».