Rescaten un vaixell francès que es va avariar a la costa de Blanes

Ajuntament de Blanes

A primera hora de la tarda d’aquest passat dilluns va culminar a Blanes l’operatiu de rescat organitzat per donar socors al patró d’una embarcació que va tenir problemes quan navegava davant el litoral blanenc.

A les quatre de la tarda l’embarcació Salvamar de Salvament Marítim va entrar per la bocana que dóna a la zona portuària de Blanes remolcant darrera seu el vaixell accidentat.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Els fets s’havien desencadenat quan l’embarcació, tripulada per un súbdit francès, va patir problemes elèctrics a l’alçada de Sa Forcanera, al nord del municipi blanenc. Per alertar de la seva situació, al no poder disposar de fluid elèctric, el patró va disparar diverses bengales que van ser vistes tant per altres embarcacions com per gent que estava a la costa en aquell moment.

Immediatament es va donar avís i es va activar el protocol, participant en l’operatiu efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Salvament Marítim, que va enviar fins a Blanes l’embarcació Salvamar perquè remolqués el vaixell avariat. Per la seva banda, una altra embarcació es va encarregar d’aproximar al patró fins a la costa, on l’esperava una ambulància del SEM de manera preventiva, tot i que no va ser menester que actués.

El patró del vaixell avariat ha fet nit en un establiment d’allotjament a Blanes, i aquest dimarts estava previst que continués el seu viatge estroncat ahir. Segons va comunicar als cossos d’emergència, el seu trajecte l’havia de dur fins a Barcelona, i de moment es desconeix si el podrà seguir amb el seu vaixell ja reparat, haurà d’esperar un temps més, o bé optarà per un altre mitjà de transport per arribar a la capital comtal.