Surt a licitació les obres d’ampliació del CAP Dr. Josep Torner de Malgrat de Mar

Les obres es desenvoluparan en 5 fases i tenen un preu màxim de 3,3 milions d’euros, finançats pel Servei Català de la Salut

Servei Català de Salut

Les obres d’ampliació i reforma del CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar han sortit recentment a licitació amb un preu màxim de 3.322.384,80 € (IVA inclòs), finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut).

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Els treballs consistiran en aixecar una nova planta sobre l’edifici actual per ampliar el programa de consultes i els serveis que presta el CAP, mantenint l’activitat del centre durant tot el procés de l’execució de l’obra. El termini de presentació d’ofertes del concurs públic, obert per Infraestructures de la Generalitat, finalitza el 12 de maig i un cop adjudicades, es preveu que l’execució s’allargui 28 mesos i es desenvolupi en 5 fases.

L’edifici, en forma de L, està conformat per dues ales (Nord i Est) i en la intersecció d’ambdues se situa l’accés principal a l’edifici, amb una primera planta reservada a les àrees de personal i d’instal·lacions.

Els serveis assistencials es desenvolupen actualment a la planta baixa del centre de les dues ales, juntament amb l’atenció ciutadana, i el projecte d’obres preveu que s’aixequi un pis sobre les dependències actuals per ampliar el programa assistencial.

Aquesta solució comportarà la reforma de certs espais existents per adaptar-se al nou programa funcional. Les noves dependències de la primera planta constaran de dues sales d’espera a les ales Nord i Est del CAP des d’on s’articularan els serveis de Medecina General i Infermeria, amb 9 unitats de cada tipus i dues consultes Polivalents. D’aquestes, 13 s’ubicaran al sector Nord i 7 a l’Est.

Servei Català de Salut

L’ampliació implica també la remodelació de la totalitat de l’àrea administrativa, el vestíbul amb el taulell de recepció i els serveis sanitaris que actualment s’hi desenvolupen. La planta primera s’ampliarà mantenint alguns dels espais ja existents, com són la Sala de Reunions, la Sala de Personal lleugerament ampliades, amb la seva terrassa i els Vestuaris de personal. Un dels temes cabdals també serà la construcció d’un nou ascensor munta lliteres que implicarà l’ampliació estructural de l’ascensor existent.

En tractar-se d’un equipament en ús, les obres es desenvoluparan en cinc fases per tal de no obstaculitzar l’activitat del CAP. En el moment en què es faci la remunta de les noves consultes sobre la planta baixa actual s’habilitaran espais addicionals amb mòduls prefabricats per tal de no afectar el funcionament i la seguretat del centre mentre s’estiguin executant els treballs.

La proposta d’ampliació i reforma s’articula a partir de l’edifici existent, construït l’any 1997 i amb una superfície edificada de 2.143,25 metres quadrats. En el marc de les obres, s’actuarà sobre una superfície total de 1.486,5 metres quadrats (805,5 de nova construcció i 681,45 de reforma d’espais ja existents).

Juntament amb l’execució de les obres, també s’ha obert el concurs públic per l’adjudicació de tres contractes de serveis per a l’assistència tècnica de la direcció d’execució de les obres d’ampliació i reforma (119.190,46 euros); de coordinació de seguretat i salut (35.748,24 euros) i del control de qualitat (37.124,36 euros).

Un cop completades les obres, es disposarà d’un centre adequat a les necessitats actuals de la població i permetrà eliminar els mòduls on es presta l’atenció pediàtrica. El CAP Dr. Josep Torner de Malgrat de Mar dona servei a l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls, formada per un per aquest centre d’atenció primària i el consultori local de Palafolls. Ambdós centres van passar a ser gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l’any 2000 i actualment donen cobertura a més de 27.000 persones.