Extinció d’un incendi als afores de Blanes originat en una barbacoa

El treball en equip d’un total de 13 efectius de diversos cossos de seguretat i emergència va permetre el vespre d’aquest passat diumenge poder extingir i controlar ràpidament un incendi que va tenir lloc als afores de Blanes.

Pels volts de les 7 del vespre, la centraleta de la Policia Local de Blanes va rebre un munt de trucades telefòniques alertant que s’havia escoltat una forta explosió als afores del nucli urbà, en una finca de Mas Pons, entre els barris de Mas Florit i Mas Cremat.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Immediatament es va activar el protocol, i van acudir-hi efectius de diversos cossos d’emergències. Els primers en arribar van ser dos agents de la Policia Local de Malgrat de Mar que viuen a Blanes, als quals s’hi van afegir efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM.

 

El foc, de reduïdes dimensions, va ser extingit en poc més d’una hora, i cap persona va resultar ferida. El seu origen va ser una barbacoa que s’estava fent a l’aire lliure, les flames van prendre en la llenya i dues bombones de butà petites –de les que habitualment s’utilitzen als càmpings-, que hi havia dipositades a sota, que van explotar i van fer sortir disparades peces de llenya.

Aquestes van contribuir a propagar l’incendi a un cotxe que hi havia estacionat molt a prop, així com a la casa i la zona boscosa que hi ha a la part posterior de l’habitatge on s’estava fent la barbacoa. Una de les primeres tasques que van fer els efectius d’emergències va ser comprovar que la casa s’havia desallotjat. A conseqüència del foc, tant el vehicle com els objectes i una part de la zona amb vegetació que hi havia prop del seu origen van quedar parcialment cremats.

Fotos: Ajuntament de Blanes