Blanes ha registrat durant la Setmana Santa la visita de milers de persones

Ajuntament de Blanes

Igual que ha passat aquests dies en d’altres localitats turístiques de Catalunya i, en especial, al litoral gironí, Blanes ha estat una de les poblacions que s’han omplert de visitants ja que molts d’ells tenen a la ciutat la seva segona residència.

Des del passat dilluns 29 de març, però especialment els dies festius que han anat des de l’1 fins al 5 d’abril, el regalim de gent passejant pel nucli històric i el Passeig de Mar ha estat constant.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’augment de visitants també va ser especialment apreciable ahir dilluns, coincidint amb el mercat dels teixits que es fa els dilluns al matí al Passeig de Mar. Però també s’ha pogut veure en les atapeïdes terrasses dels bars i restaurants, on no ha estat estrany haver de fer cua per fer un àpat, un vermut o un most.

Bon nivell d’ocupació als establiments turístics

Aquests dies de vacances de Setmana Santa Blanes ha registrat un bon nivell d’ocupació als establiments hotelers que, al haver rebut reserves, han decidit obrir. La major part han estat Càmpings, ja que dels 9 que hi ha en total, han obert 7 d’ells. En aquests 7 càmpings, s’ha registrat una ocupació que se situa entre el 31’3% els que no han pogut complir les expectatives, fins al 80% els que sí les han pogut complir.

Blanesaldia.com

La major part de càmpings han tingut una mitjana d’ocupació d’entre el 50% i el 70%, coincidint especialment amb aquest darrer cap de setmana, des del dijous 1 d’abril fins al diumenge dia 4. En relació als dos càmpings que han decidit no posar-se encara en marxa, n’hi ha un que ja ha anunciat la seva decisió d’obrir l’1 de maig.

Ocupació als apartaments turístics i als hotels, hostals i pensions

Respecte als apartaments turístics, del total de 15 que hi ha a Blanes, aquests dies n’hi ha hagut 8 que han obert. D’aquests vuit, tres d’ells han oscil·lat entre el 80% i el 100% d’ocupació, mentre que n’hi ha hagut altres quatre que han tingut una mitjana d’entre el 65% i el 70%; i tan sols un d’ells ha registrat una ocupació molt més baixa, del 31,3%.

Dels tres tipus d’allotjaments turístics que hi ha a Blanes, els què han obert en menor nombre han estat els Hotels, Hostals i Pensions. Dels 17 que hi ha en total, cap dels grans hotels han decidit obrir, i els què s’han post en marxa han estat 5, amb uns nivells d’ocupació que han anat entre el 44% i el 100%, passant pel 52%, el 70% i el 97%.

La gran majoria de visitants de Barcelona, i un 3’13% de l’estranger

Aquestes dades d’ocupació, registrades a l’Oficina de Turisme de Blanes, es complementen amb les consultes que s’han estat fent tant a l’oficina central de la Plaça Catalunya com al Punt d’Informació d’Els Pins zona on s’ubiquen molts establiments per a turistes. Durant aquests dies de Setmana Santa s’han rebut prop de mig miler de consultes, tant presencialment com a través del telèfon.

Ajuntament de Blanes

Majoritàriament les han formulat visitants procedents d’arreu de Catalunya, però especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona (Sabadell, Terrassa, Mataró…). Tan sols un 3’13% de les consultes les han fet visitants de l’estranger: de França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i de la resta d’Europa. Respecte els visitants catalans, a banda dels veïns de Barcelona i la seva àrea d’influència, alguns eren de Vic, Tarragona, Tremp i Granollers.

Respecte els tipus de consultes, la immensa majoria demanaven informació sobre rutes de senderisme, els camins de ronda i excursions en general. També es volien conèixer activitats per fer en família, així com excursions nàutiques per explorar millor la costa. D’altra banda, un altre dels punts d’interès per visitar ha estat el Jardí Botànic Marimurtra, que aquests dies ha estat obert en horari de Setmana Santa des de les 10 del matí fins les 6 de la tarda.