L’Ajuntament de Blanes aprova un Pla d’Inversions Plurianual 2021-2024 valorat en uns 30 M€

El punt més destacat del ple celebrat ahir ha aprovat un Pla d’Inversions Plurianual 2021-2024 que ha fet història per dues raons. És la primera vegada que l’Ajuntament de Blanes aprova un Pla d’Inversions Plurianual, i també és pioner perquè abasta un període de temps que va més enllà d’un mandat.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Una altra distinció és que el pla genera un sistema que permetrà fer inversions a llarg termini, però sense haver d’anar a endeutament bancari, que sol ser el procediment a què han de recórrer habitualment les administracions locals per poder finançar les seves inversions.

En aquest mateix punt, presentat pel regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, també s’ha aprovat provisionalment l’expedient de modificació del pressupost municipal vigent, que autoritza a fer les operacions comptables necessàries per finançar els projectes.

El pla està valorat en uns 30 M€, i s’ha aprovat per unanimitat, és a dir, amb el recolzament de tots els grups polítics municipals: ERC, PSC, BECP, JxB, C’s i el regidor no adscrit.

La proposta es va començar a treballar amb els diferents grups polítics el novembre del 2019, amb l’objectiu d’establir un projecte per 4 anys, els què abasta un mandat. A l’esclatar la pandèmia a principis de l’any passat, es va haver de deixar de banda per afrontar qüestions més peremptòries. Aquests darrers mesos s’han reprès les reunions i trobades, de manera que totes les forces polítiques han participat en el debat del seu contingut fins culminar amb la seva presentació a ple.

Avinguda Vila de Madrid

El Pla d’Inversions 2021-2024 ha permès establir les principals prioritats a desenvolupar a la vila aquests quatre anys, alhora que és prou permeable com per tenir capacitat per atendre necessitats urgents si és menester. Inclou alguns dels grans temes que durant els darrers anys s’han anat tractant, i que es consideren de vital necessitat pel municipi.

Un dels apartats més destacat són reformes urbanístiques integrals de tres veïnats: l’Avinguda Vila de Madrid –al cor de la Zona Turística, un dels projectes més desitjats-, dotat amb un pressupost de 2 M; els barris 2 i 3 de Valldolig, que també compta amb 2 M€; i el veïnat de Sa Carbonera, amb 1’5 M€. Per la seva banda, la reforma de la Plaça Onze de Setembre, a Mas Enlaire, té una consignació d’1 M€.

Barri de Valldolig

També es destinarà 1’1 M€ per a l’asfaltat de diferents zones; 1’3 M€ per a la substitució de les actuals lluminàries per LED als barris on encara s’ha de fer; 450.000 € per a la cobertura de diverses instal·lacions; la creació de la nova Sala Cultural Polivalent, a la Planta Baixa del Teatre de Blanes, que compta amb una partida de 155.000 €.

D’igual manera, estan inclosos els projectes que s’han estat treballant especialment durant tot aquest temps. Tres d’ells són la nova Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil, amb una partida de 4’2 M€; la Protecció i Consolidació del Jaciment Arqueològic dels Padrets, amb una consignació específica de 250.000 € -a banda de la que ja hi ha per a la consolidació del talús-; i la Protecció del Delta de la Tordera, amb un pressupost que volta l’1 M€.

Fotos: Ajuntament de Blanes