Un total de 122 treballs opten als 57ens Premis Recvll de Blanes 2021

Guanyadors del Premis Recvll de l’any 2020 / Ajuntament de Blanes

A Blanes, l’acte cultural literari per excel·lència que se celebra al llarg de l’any en aquest àmbit és, sense cap mena de dubte, la proclamació del veredicte dels Premis Recvll, que ja han arribat a la seva 57a edició amb més vida que mai.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Si bé l’actual context de la pandèmia farà que a l’hora de desvetllar el veredicte s’hagi d’optar per una presentació diferent al què és habitual, mentrestant els seus preparatius mantenen als membres de la gran família dels Recvll prou atrafegats.

La fita més propera tindrà lloc aquesta mateixa setmana, quan els membres del jurat es reuniran de manera híbrida per emetre el veredicte dels LXVII Premis Recvll. El jurat, per segona edició consecutiva, el presideix l’escriptora gironina Maria Mercè Roca, i està integrat per Salvador Roca, Mònica Rabassa, Francesc Robert, Rosa Maria Font, Josep Maria Fonalleras i Eloi Falguera. Actua com a secretària dels guardons Maria Àngels Vázquez.

Enguany una de les dades més esperançadores és que, en relació a l’edició de l’any passat, hi ha hagut un augment del nombre de treballs presentats que opten als prestigiats premis literaris. Són un total de 122 treballs, 23 més que els presentats en la 56a edició, que opten a guanyar en alguna de les cinc categories en què s’estructuren els reconeixements.

Si es fa una comparativa, totes les categories llevat de la de Retrat Literari han experimentat un augment, i el més espectacular s’ha registrat precisament en una de les categories potser més complexa: la de Teatre. També hi ha hagut un considerable augment –ha doblat el nombre de treballs presentats- en la categoria de Periodisme.

Tots els premis inclouen la seva publicació, i les respectives dotacions econòmiques que els corresponen sumen en total 7.600 €. El Premi de Narració Joaquim Ruyra està dotat amb 2.500€; el de Poesia Benet Ribas amb 1.500€; el Premi de Teatre Josep Ametller amb 2.000€; el Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà i Joaquim Abril amb 800€, i finalment el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos també té aquesta mateixa dotació econòmica, 800€. Val a dir que, en l’anterior edició, aquest darrer premi va quedar desert.