Èxit a Blanes de la campanya de suport a les famílies i comerços locals, on s’han bescanviat 2.359 vals de 10€

Ajuntament de Blanes

Aquesta setmana ha finalitzat la campanya encetada tot just fa un mes des de l’Ajuntament de Blanes com un mitjà més afegit per recolzar la ciutadania davant la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia, coordinada pel Departament de Promoció de la Ciutat amb el suport de diverses àrees de govern.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Presentada amb el nom ‘Regala Reis a Blanes’, la iniciativa es va promoure des del consistori blanenc amb motiu de les festes nadalenques, que porten associades despeses extres per fer regals i/o organitzar àpats més especials del que és habitual.

‘Regala Reis a Blanes’ va néixer amb el doble objectiu d’ajudar les famílies del municipi i recolzar els comerços locals d’arreu de tots els barris. Per això, pocs dies abans que comencessin les vacances escolars nadalenques, es van repartir a tots els nens i nenes de 3 a 12 anys una ‘Carta als Reis’ perquè l’emplenessin amb els seus desitjos i retallessin la part de baix de la missiva.

La banda inferior l’ocupava un val per 10€ finançats per l’Ajuntament de Blanes, i que es van distribuir a través dels centres educatius. Per entendre millor el funcionament de la campanya, la ‘Carta als Reis’ anava acompanyada per un missatge de l’alcalde, Àngel Canosa, on explicava als pares i mares en què consistia, així com els mecanismes per fer efectius els vals.

Els cupons que calia retallar de la part baixa de la ‘Carta als Reis’ s’havien de bescanviar als comerços de Blanes adherits a la campanya, que finalment van ser més d’un centenar. En total, es van distribuir 3.400 vals de 10 euros per un import total de 34.000 euros assumits al 100% per l’Ajuntament de Blanes. La campanya va finalitzar el passat 5 de gener, i es va ampliar el termini fins al 17 de gener perquè els comerciants que hi participaven rebessin la corresponent remesa bancària.

Del total de vals, l’Ajuntament de Blanes ha rebut un total de 2.359 peticions dels comerços i establiments adherits perquè se’ls fes efectiu el corresponent pagament, cosa la qual ja s’ha iniciat des de l’Àrea d’Hisenda municipal. D’aquests vals, la major part –gairebé la meitat- corresponen a botigues on es venen jocs, joguines i productes relacionats amb regals exclusivament adreçats i pensats perquè els gaudeixi la canalla, amb un total exacte de 1.067 cupons.

En segon lloc, amb un total de 408 vals bescanviats, se situen els comerços on es venen llibres, material escolar i productes relacionats amb la lectura i/o les manualitats. La tercera posició l’ocupen els establiments on es venen roba, complements de vestuari i/o sabates, amb un total de 268, i en quart lloc –en aquest cas amb 200 vals que s’han bescanviat- hi trobem les botigues que venen material esportiu, roba esportiva i productes similars.

També han estat força remarcables el nombre de vals per comprar productes i/o serveis d’estètica, perruqueries i perfumeries, amb un total de 44 vals bescanviats, mentre que 42 cupons corresponen a electrodomèstics, bricolatge, ferreteries i fotografia. Per últim, també són destaquen els 25 vals que s’han utilitzat en farmàcies i òptiques, així com els 15 vals gastats en botigues d’animals.

Els establiments que s’han adherit a la campanya han estat de tota mena: des de botigues de joguines i regals fins a roba i joieries, passant per sabateries, basars, electrodomèstics, etc. També s’hi van adherit establiments d’alimentació, ja que des de l’Ajuntament de Blanes es va pensar que si es volien fer compres pels àpats nadalencs també calia incloure’ls. En aquest sentit, s’han bescanviat un total de 52 vals en l’àmbit gastronòmic.