Nou èxit de la campanya de donació de sang que s’ha fet aquesta setmana a Blanes

Ajuntament de Blanes

Una vegada més, Blanes ha superat el seu propi rècord en la campanya de donació que ha tingut lloc aquesta setmana al municipi, acollida a la cèntrica Casa del Poble. Un total de 219 persones han participat en l’experiència que es va fer la tarda del passat dijous i durant tota la jornada del divendres. En l’anterior campanya del mes de setembre, van haver-hi 171 participants.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En la donació d’aquests darrers dies, s’hi havia incorporat una destacada novetat: el Banc de Sang buscava persones que haguessin passat la COVID-19 i volguessin donar plasma per als mallats que l’estan patint en aquests moments. La crida ha tingut un notable èxit de resposta a Blanes, ja hi que hi ha hagut 18 donacions de plasma: 6 es van fer la tarda del dijous i 12 al llarg del divendres.

El seu plasma és ric en anticossos contra el coronavirus, i pot ser un tractament efectiu pels actuals pacients. Per poder donar el plasma calia complir cinc requisits: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; en el cas de les dones no haver estat embarassada; no haver estat transfós; haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos; i tenir una prova diagnòstica que confirmés la malaltia.

Pel que fa a les donacions de sang, dijous se’n van fer 66 i divendres un total de 177. La resta de persones que es van acostar a la Casa del Poble per donar sang van ser oferiments que finalment no es van poder fer efectius per diversos motius mèdics, després que se’ls va fer l’acostumada revisió i control previ que es fa a tothom qui vol participar en les campanyes. Dijous van haver-ne 5 i divendres 19.

Ajuntament de Blanes

Blanes acostuma a ser el municipi on millors resultats s’obtenen cada vegada que es fan recaptes de sang. Una vegada més, la campanya d’aquest mes de desembre, la darrera d’aquest 2020, ha superat les expectatives. La campanya de donació de sang l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors de Blanes, havent fet un balanç molt positiu d’aquest nou rècord de donacions.

Una de les dades que es considera prou interessant són les donacions de medul·la òssia, que en aquesta ocasió ha comptat amb un total de 14 persones: 1 el dijous i 13 el divendres. Aquestes donacions passem a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia. En termes generals, poden ser donants de medul·la òssia totes les persones sanes dels 18 als 60 anys d’edat, sempre i quan no pateixin cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la vida del propi donant.