Blanes posa en marxa la il·luminació nadalenca

El vespre d’aquest passat divendres Blanes va culminar el desig que un bon grapat de ciutadans i ciutadanes feia dies que demanaven: que el Nadal il·luminés els seus carrers amb els llums i la decoració nadalenques. La tradició no escrita recull que durant els darrers anys, el què s’acostuma a fer, és encendre-ho tot coincidint amb la vigília del ‘Pont de la Constitució’ o ‘Pont de la Puríssima’, si es prefereix aquesta denominació.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Habitualment l’encesa de llums solia anar acompanyada de la inauguració del Pessebre Monumental que organitza l’Ajuntament de Blanes, però enguany –en aquest i en molts altres casos- caldrà tenir un xic més de paciència, com a dany col·lateral de la pandèmia. Des d’ahir passejar pels carrers de la vila fa que ja ‘es respiri el Nadal’, sigui quin sigui el tipus de celebració que finalment la COVID-19 ens permeti fer quant a mesures de seguretat.

La instal·lació dels llums de Nadal a diferents carrers d’arreu del municipi l’ha organitzat l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat. Se n’ha encarregat una empresa especialitzada, havent significat un cost de prop de 30.000 euros.

La il·luminació nadalenca es podrà gaudir cada dia a partir de 2/4 de 6 de la tarda i fins les 10 de la nit. El mateix horari d’anys anteriors i que, casualitats de la vida, quan s’apaguin coincideix aquest 2020 amb l’inici del confinament nocturn que continuarà vigent, almenys els dies que no siguin especials, és a dir Nadal, Cap d’Any i Reis.

Tornant a la il·luminació, estarà encesa fins al 6 de gener, i s’ha instal·lat principalment en quatre zones de Blanes: al nucli històric, La Plantera, Els Pavos i Mas Enlaire. Més concretament, s’ha penjat als següents carrers: Ample, Jaume Ferrer, Muralla, Passeig de Dintre, Mercaders, Raval, Avinguda de Catalunya, Avinguda dels Pavos, Rambla Joaquim Ruyra i Anselm Clavé.

El què igualment ha estat fidel a la seva cita nadalenca un element relativament ‘nou’: un arbre lumínic blavós de cinc metres d’alçada que, per segon any consecutiu, està situat davant la façana principal de l’edifici consistorial. També es va posar en marxa aquest passat divendres la decoració de l’Ajuntament de Blanes: tant a la façana principal que dóna al Passeig de Dintre com a la posterior que dóna a la Plaça dels Dies Feiners.

Un altre element nadalenc són els coneguts rètols lluminosos que ens desitgen les ‘Bones Festes’ des de diferents racons del municipi, repartits principalment a les entrades i confluències dels barris de la vila. 

Fotos: Ajuntament de Blanes