El ple de Blanes aprova les ordenances fiscals de 2021, que no s’incrementen

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir al vespre va aprovar les ordenances fiscals que regiran l’any vinent. Les ordenances no contemplen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, les d’aquest 2020.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, va defensar la proposta recordant que davant l’actual situació marcada pels efectes econòmics i socials que està provocant la pandèmia, cal que l’Ajuntament de Blanes continuï posant-se al costat de la ciutadania.

En aquest sentit, Carlos Garzón ha remarcat que, amb aquest escenari de rerefons, l’equip de govern està gestionant el funcionament municipal en escenaris de major eficiència, optimitzant les despeses sense augmentar els ingressos. Les ordenances s’han aprovat per 11 vots a favor: 10 de l’equip de govern (ERC-BECP) i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, JxB s’ha abstingut, i per últim tant PSC com C’s han votat en contra.

Reducció de la quota per tramitar l’alta d’habitatges

Les ordenances fiscals, que seran vigents a partir de l’1 de gener, únicament reajusten la taxa d’escombraries en els habitatges d’ús turístic i posa en marxa un nou epígraf que regula les llars compartides. Aquest darrer ajustament es deu a l’aplicació del Decret 75/2020 del passat 4 d’agost emès per Turisme de Catalunya. El decret regula nous productes turístics com els allotjaments singulars i les llars compartides amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i adequar la realitat jurídica a la demanda real, així com a la pròpia activitat en sí.

En l’actualitat a Blanes hi ha 1.221 habitatges d’us turístic. Els propietaris d’aquesta nova tipologia d’allotjaments veuran reduïda la quota per tramitar l’alta d’habitatges turístics un 27% i s’ha reajustat a la baixa, segons la superfície i tipus d’habitatge, així com la taxa de recollida i tractament d’escombraries.

Respecte la nova figura de llars compartides, tributarà amb una quota de tramitació d’alta de 200 euros i una quota anual per taxa de recollida i tractament d’escombraries de 160 euros en el cas dels pisos, i de 166 euros en els casos d’habitatges unifamiliars. Els allotjaments singulars són construccions que no encaixen sota cap de les modalitats vigents d’allotjaments turístics, com per exemple les cabanes d’arbres, barraques de pedra seca entre vinyes, les coves, etc.

Per la seva banda, la nova figura de llar compartida és un allotjament que constitueix l’habitatge principal del seu titular. Aquesta persona el comparteix com a servei d’allotjament amb terceres persones, en concret amb un màxim de quatre usuaris per estades de durada igual o inferior a 31 dies. El titular ha de residir i compartir l’habitatge amb els altres residents mentre dura l’estada. La Generalitat va establir el termini d’un any perquè els ajuntaments puguin assumir la nova tipologia d’allotjament turístic.