La Generalitat lliura la Creu Sant Jordi a la revista Recvll de Blanes

El Palau de la Generalitat a Barcelona va acollir ahor l’acte de lliurament de les Creus Sant Jordi 2020 que atorga el govern català. Una de les entitats guardonades ha estat la revista Recvll de Blanes, reconeguda pel centenari de la publicació i la creació dels Premis Literaris homònims.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’acte, que va tenir un caràcter molt restringit a causa de les estrictes mesures de seguretat que cal seguir per la pandèmia, es va estructurar en tres àmbits diferents per poder lliurar els guardons a les 28 personalitats i 15 entitats que en aquesta 2020 han estat distingides amb un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya. En nom de l’Associació Recvll de Blanes va recollir la Creu Sant Jordi Salvador Roca, president de l’entitat. Tot i no poder ser en el moment d’entrega, sí que el van poder acompanyar Àngels Vázquez, secretària dels Premis Recvll, i Mònica Rabassa, cap de redacció de la Revista Recvll.

El veredicte de les Creus Sant Jordi 2020 destaca que la revista Recvll i els seus premis “han descobert i reconegut nombrosos escriptors, molts d’ells amb una reeixida trajectòria posterior”, i per tant “constitueixen un mirador privilegiat de l’evolució dels gustos i costums de la societat blanenca, selvatana i catalana, la qual cosa converteix ambdues iniciatives –la revista i els premis literaris- en un referent de primera qualitat per a la comprensió i interpretació del nostre present col·lectiu”.

La restringida cerimònia la van encapçalar el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Entre els premiats i premiades destaquen Joan Roca, del Celler de Can Roca; la pianista Àngels Alabert; l’artista Miquel Barceló; la pintora Roser Bru; el sociòleg Joan Estruch; i la coreògrafa Sol Picó, entre d’altres. En la categoria d’entitats, algunes d’elles són la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Pallassos Sense Fronteres, i les aules d’extensió universitària per a gent gran de la Universitat de Barcelona.