Neix Aspronis Viatges, l’agència solidària i socialment responsable

D’esquerra a dreta, Alfred Catalan, l’alcalde de Blanes Josep Marigó i Maria Dolors, presidenta d’Aspronis Oms,

L’entitat Aspronis ha presentat aquest matí a la sala de plens de l’ajuntament de Blanes l’agència Aspronis Viatges, una nova línia de negoci fruit de la donació a l’entitat d’una agència ja existent, Top Travel, per part del seu propietari, Alfred Catalán. L’empresari blanenc ha cedit a l’entitat l’empresa en arribar a la jubilació per donar continuïtat a un negoci rendible i amb voluntat de contribuir a la tasca que du a terme Aspronis d’aconseguir més i millor oportunitats laborals i assistencials a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

L’agència, situada al carrer Verge Maria, 17 del centre de Blanes, s’inaugurarà oficialment avui al vespre, però ja està en actiu. Ofereix servei personalitzat i d’assistència les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, i cerca els millors preus. Contractar les vacances o comprar billets d’avió, tren o nits d’hotel tindran valors afegits amb Aspronis Viatges: suposa una compra solidària i socialment responsable per part dels clients, ja siguin particulars o empreses, ja que contribueixen al manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual que atén l’entitat.

Aspronis Viatges és la primera de les noves línies de diversificació de negoci que Aspronis presenta amb voluntat de preservar el seu Centre Especial de Treball, el qual dóna feina a 168 persones. Aquesta diversificació respon també a la ferma aposta pels projectes en xarxa, de caire ecològic i des de la Responsabilitat Social Empresarial. Hi ha negocis ja en marxa, com Recuperacions El Vilar, una planta de triatge de paper i cartró a Palafolls que s’ha creat en societat amb el també CET Tirgi de Celrà (Gironès). I ben aviat es posarà en funcionament un rentat de vehicles ecològic, entre d’altres.

Aspronis compleis enguany 45 anys

El Grup Aspronis compleix enguany 45 anys d’història i treballa al servei de més de 300 usuaris i les seves famílies. Com a grup d’entitats reuneix: l’Associació –amb més de 250 socis-; la Fundació Privada ASPRONIS -amb 143 treballadors en plantilla, 185 persones adultes ateses en diferents serveis assistencials, i més de 1200 infants atesos al 2012 al centre d’atenció precoç-; la Fundació Privada El Vilar –que compta amb 117 treballadors amb discapacitat intel·lectual i amb 51 treballadors entre monitors de suport, operaris i equip tècnic, així com 51 usuaris de servei prelaboral i un servei d’inserció a l’empresa ordinària que ha aconseguit 45 insercions d’èxit des de 2008-, i el Club Esportiu El Vilar, amb una cinquantena d’esportistes.