Renovació de l’entapissat dels 411 seients del Teatre de Blanes

Ajuntament de Blanes

Durant les darreres setmanes s’han desmuntat els 411 seients del Teatre de Blanes perquè se li ha canviat l’entapissat per un de nou. D’igual manera, s’ha aprofitat per fer una posada a punt i renovació d’altres elements logístics, decoratius i d’il·luminació, com per exemple els llums de guiatge que hi ha als esglaons, que ajuden als espectadors a no perdre peu quan els han de pujar o baixar en l’obscuritat.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’equipament es va posar en marxa el juliol del 2003, fa 17 anys, i des de llavors han omplert la platea milers d’espectadors. Amb l’objectiu de garantir la prestació del servei en unes bones condicions, cal realitzar periòdicament el manteniment dels components escenogràfics, instal·lacions i mobiliari.

Les butaques dels teatres són l’element que més desgast acusen, per sobre dels telons i els attrezzos dels escenaris. Depenent del tipus de disseny i teixit, les butaques han de suportar en determinades condicions el tràfec i la fricció als moviments que fan les persones quan s’hi asseuen al llarg d’anys. Amb l’objectiu de reparar-les, es va demanar un pressupost a l’empresa que les va facilitar i instal·lar originàriament, havent-hi d’incloure les tasques de desmuntatge, transport i muntatge.

Ajuntament de Blanes

La substitució de totes les butaques, segons un pressupost rebut a l’Ajuntament, pujava a més de 54.000 euros, una quantitat que feia inviable la seva substitució durant l’actual exercici pressupostari. Per això, es va optar per una altra solució igualment efectiva, que requeria més esforç logístic, però en canvi reduïa els costos de renovació. Es tractava de desmuntar un a un els seients i canviar el seu entapissat, no pas tota la butaca.

Així ha estat com, amb l’enginy del personal del Departament de Cultura i Festes, i el suport dels Serveis Municipals, s’ha pogut reduir a una cinquena part la proposta inicial, de manera que ha passat a ser de 9.864 euros. La tela de substitució és ignífuga i anti-taques, un material que l’ha de possibilitar ser resistent al foc, a la fricció i a la rentada.