Crònica de la tercera jornada del Grand Prix Vila de Blanes

  • Imatge d’una de les regates que s’han disputat avui / Foto: Laura Carrau

    Aleix Subirà i Albert Codinachs (CV Blanes) es col·loquen en molt bones posicions que els donen opcions de podi en la classe Europe
  • El Grand Prix finalitza demà després de 4 dies de competició

Fins al moment s’han disputat sis regates a les classes 420 i Europe, i nou a 29er, el que possibilita en aquesta última classe poder descartar dues proves. Pau Schilt, a la classe Europe es consolida com a líder del Grand Prix, i més després de la desqualificació del danès Frederic Rask a la primera regata disputada avui, que l’ha relegat a la cinquena posició.

 

En 29er contínua la lluita per la primera posició al podi entre els catalans Nil Mas / Toti Llena i els finlandesos, Eetu Kotiranta / Tom Wendt. A la classe 420 els britànics Tim Riley / LukeBurywood es converteixen en els virtuals guanyadors de la seva classe, a falta de la jornada de demà, seguits pels francesos Hippolyte Bessiere / Sebastian Riot i Thomas Lecroq / Michel Clement, bastant distanciats dels britànics.

Europe: Lluita pel lideratge

La lluita pel lideratge en la classe Europe s’ha evidenciat en la jornada d’avui. La desqualificació, per una protesta, de Frederik Rask a la primera regata disputada aquest divendres, ha fet que el danès hagi perdut el liderat que havia reconquerit. Després de finalitzar la tercera jornada, Shilt es consolida en la primera posició i es converteixi en el virtual guanyador del Grand Prix a falta d’una jornada. El danès queda relegat a la cinquena posició i davant seu hi ha els regatistes del CV Blanes Aleix Subirà (que remunta tres posicions, avui ha quedat segon en la classificació general) i Albert Codinachs (en tercera posició). Els dos regatistes del Club de Vela Blanes es col•loquen en llocs de podi, seguits de prop pel francès Demis Duterte, que avui ha quedat quart de la general.

29er: Continua el duel entre Nil Mas / Toti Llena, i Eetu Kotiranta / TomWendt

Foto: Laura Carrau

En aquesta classe es manté, després de tres intenses jornades, el duel entre la tripulació del CN Garraf formada per Nil Mas / Toti Llena i els finlandesos Eetu Kotiranta / Tom Wendt. Fins ara s’han realitzat nou proves el que permet a les tripulacions dos descartis. Els de Garraf mantenen una substancial diferència de 4 punts respecte els seus rivals finlandesos.

Les dues tripulacions tenen assegurat el podi i la lluita per la tercera plaça l’estan lliurant la parella femenina del CN el Balís, formada per les germanes Munté i la parella finlandesa Robert Liias / Max Wolontis ambdues empatades a punts. A aquesta cursa per la tercera plaça també tenen opcions els finlaneses Juho Kotiranta / Akseli Keshinen, que baixen de la quarta posició que tenien en la jornada d’ahir a la cinquena amb la que es queden avui.

420: Els britànics, consoliden la primera plaça

Els britànics Tim Riley/LukeBurywood consoliden la seva primera posició en la classificació general, signant dos primers llocs en les dues mànegues registrades avui. S’han imposat clarament als seus rivals més propers, que ha estat de nou la parella francesa formada per Hypolyte Dessiere / Sebastien Riot, que avui no han estat encertats en l’estratègia de la primera mànega realitzada.

Els també francesos Thomas Lecroq / Clement Michel i Jules Ducelier / Lous Claude, estan lluitant juntament amb el català Pol Medina / Aniol Viñas, per les posicions de podi. Sembla sentenciat que a falta de l’última jornada del Grand Prix a cobrir demà al matí, l’or serà per als anglesos, la plata per al duo francésBessier / Riot. La lluita es mantindrà per definir la tercera plaça.