Proves de selectivitat a l’institut Sa Palomera de Blanes

Ajuntament de Blanes

Avui a quarts de vuit del matí s’ha engegat la maquinària perquè tinguin lloc les proves d’accés a la universitat, conegudes també com els exàmens de ‘Selectivitat’ que marquen el futur dels estudiants de batxillerat. Aquest curs 2019-2020 la crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat a modificar diversos aspectes, i en aquest sentit un d’ells ha estat el lloc on estan tenint lloc els exàmens.

Per complir les mesures de distanciament de dos metres que han d’haver entre els alumnes s’ha ampliat el nombre de llocs on hi haurà les proves. Per aquest motiu, a banda de les universitats, també s’estan fent en instituts i centres concentrats. Si l’any passat es van fer proves de selectivitat a 20 municipis, en aquesta ocasió se’n faran en un total de 63 poblacions.

Aquesta ampliació ha significat que, per primera vegada un dels tres instituts públics de Blanes estigui allotjant els exàmens de selectivitat. Es tracta de l’Institut Sa Palomera, on avui ja s’hi ha acollit la primera de les quatre jornades que hi haurà en total: des d’aquest dimarts i fins el divendres, el 10 de juliol. Serà en aquest institut on s’hi ha concentrat els 124 nois i noies que han estudiat als tres instituts del municipi aquest darrer curs 2019-2020.

Un altre dels canvis que ha provocat la Covid-19 és l’augment del nombre de tribunals, que han passat a ser de 160 que hi va haver al 2019 fins als 216 d’aquest 2020. Els encarregats de corregir les proves hauran de ‘confinar’ els sobres tancats durant tres hores abans de obrir-los i corregir-los. Tot això després que, també s’han esmerçat diverses mesures de seguretat.

Abans que avui a les 8 del matí comencessin a entrar els alumnes a l’Institut Sa Palomera, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de custodiar i lliurar els exàmens que havien de fer els estudiants. D’altra banda, entre prova i prova els i les alumnes estan obligats a sortir del recinte, de manera que s’estiguin dins l’edifici de l’institut el menor temps possible.

Donat que els estudiants d’aquest curs de segon de batxillerat no han pogut acabar tot el temari previst per l’Estat d’Alarma hi ha més flexibilitat a l’hora d’escollir opcions a desenvolupar en les preguntes que en tenen vàries. Ara bé, això no vol dir que els exàmens siguin més senzills ni menys rigorosos que altres anys. Pel que fa a l’ús de la mascareta, els estudiants se la poden treure per fer els exàmens però un cop els acaben se l’han de tornar a posar.