Presentades a Blanes 385 sol·licituds per optar a les beques menjador pel curs 2020-2021

Ajuntament de Blanes

Durant alguns dies del passat mes de juny l’Ajuntament de Blanes ha activitat una Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana situada al centre del municipi per ajudar les famílies a complimentar les sol·licituds per obtenir les ‘Beques Menjador Escolars’ pel proper curs 2020-2021.

L’oficina ha donat servei del 8 al 15 de juny, i posteriorment es va prorrogar durant dos dies més, els passats 25 i 26 de juny.

Al llarg d’aquests dies, s’ha ajudat a complimentar els fulls de sol·licitud a un total de 281 famílies, encara que el total de peticions ha arribat 385. Aquest servei l’ha assumit el consistori blanenc amb caràcter excepcional, per poder ajudar en un tràmit que resulta vital per a una gran quantitat de ciutadans, i més encara en les actuals circumstàncies.

L’organisme competent per a la organització de la recepció de sol·licituds de les beques menjador escolars, a les quals en tenen dret les famílies que no tenen prou recursos econòmics, és el Consell Comarcal de la Selva. És aquest organisme qui s’encarrega de coordinar aquests tràmits que, enguany, ha derivat als centres escolars.

Per emplenar les sol·licituds per a la obtenció de les beques, les famílies han comptat amb el suport d’un administratiu de l’Ajuntament de Blanes que els ha estat ajudant a fer-ho. Els formularis demanen tant les dades bàsiques dels sol·licitants (mare, pare o tutor legal) com les dels alumnes pels quals es fan les peticions de beques. En cas de disposar dels mitjans tecnològics adequats, les famílies també han pogut fer el tràmit de manera telemàtica.

Ajuntament de Blanes

Es mantindran a l’estiu

Des que els centres escolars van haver de tancar l’activitat habitual i, per afegit, la possibilitat de fer almenys un àpat al dia en condicions, aquest servei es va substituir amb la distribució de targes-moneder. Durant les etapes més dures del confinament per la Covid-19, l’Ajuntament de Blanes va distribuir les targetes-moneder editades pel Consell Comarcal de la Selva on s’hi ha anat assignant durant els darrers mesos diverses quantitats econòmiques, perquè les famílies poguessin accedir a aquests ajuts.

Les famílies la utilitzen per comprar productes bàsics d’alimentació i higiene, i durant els darrers mesos se’ls ha anat recarregant cada mes. Fa pocs dies el Parlament de Catalunya ha aprovat mantenir les beques menjador durant els mesos d’estiu per garantir almenys un àpat complet al dia als infants en situació de risc d’exclusió social.