Millora el transport públic entre Blanes i Barcelona amb l’ampliació dels horaris d’autobús

Ajuntament de Blanes

Des de fa pocs dies Blanes torna a estar millor comunicada amb Barcelona per transport públic. Més concretament des del passat dimecres, coincidint amb l’1 de juliol. L’empresa que s’encarrega del servei que uneix amb autobús Blanes amb Barcelona passant per diverses poblacions ha ampliat el nombre de viatges que es fan diàriament entre els dos municipis.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, a mitjans del passat mes de març, els viatges entre regions sanitàries estaven restringits a casos de necessitat o per treball. Això va provocar que la companyia que té la concessió del servei, Sagalés-Barcelona Bus, disminuís el nombre de viatges que s’acostumaven a fer de dilluns a diumenge.

D’aquesta manera, durant els darrers mesos només hi ha hagut un únic servei diari, de dilluns a divendres, que connectava Blanes amb Barcelona, mentre que als caps de setmana i festius la freqüència augmentava a dos serveis/dia. La companyia també cobria el servei entre Pineda i Barcelona, amb cinc altres viatges/dia entre els municipis.

Ampliació horaris Blanes-Barcelona

Des de mitjans d’aquesta setmana, en canvi, ha augmentat sensiblement el nombre de viatges que uneixen Blanes amb Barcelona cada dia. Ara hi ha 6 viatges diaris de dilluns a divendres, tant d’anada com de tornada, en una franja que de Blanes a Barcelona cobreix des de quarts de 5 de la matinada fins a quarts de 5 de la tarda, i a la inversa comença a les 9 del matí i acaba a quarts de 9 de la nit.

Per la seva banda, els caps de setmana i festius també hi ha 6 viatges diaris, anàlogament tant d’anada com de tornada. Tot i aquesta ampliació, però, val a dir que el nombre de viatges que es fan entre les dues poblacions encara no arriba a ser el mateix que es feia l’any passat, quan n’hi havia almenys dos més que no pas en l’actualitat.

Entrada en servei autobús directe Blanes-Barcelona

D’altra banda, el passat mes de juny es va posar en marxa un dels serveis que havia d’entrar en marxa precisament coincidint amb el 16 de març, just quan començava l’Estat d’Alarma. Es tracta de l’autobús de la línia 621, que uneix Blanes amb Barcelona directament, sense aturades a les poblacions que hi ha entre els dos municipis.

L’autobús surt des de Tordera i, enlloc d’aturar-se a l’Estació del Nord o Ronda de Sant Pere, finalitza/inicia el trajecte a Barcelona des de l’Avinguda Meridiana, on hi ha l’estació de Renfe i Metro de Sagrera. Aquest bus directe es va anunciar que es posaria en marxa el passat mes de febrer per reforçar el transport públic Blanes-Barcelona. La caiguda dels dos ponts sobre la Tordera del passat mes de gener, a conseqüència del Temporal Glòria, va empènyer l’Ajuntament de Blanes a fer aquesta petició a la Generalitat de Catalunya, que va decidir implementar el servei.

Val a dir que el bus Blanes-Barcelona funciona només de dilluns a divendres i els caps de setmana, en canvi, no hi ha cap viatge. A diferència de l’altra servei que esmerça 1 hora i 3/4 en cobrir el recorregut, el bus directe tarda poc més d’una hora i 10 minuts.