Blanes acull una reunió informativa del Consulat Rus

Dimitry Abashkin amb ciutadans russos que resideixen a les comarques gironines

Blanes va acollir ahir dissabte una reunió informativa organitzada pel Consulat General de la Federació Russa a Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. La trobada estava adreçada als ciutadans russos que resideixen en poblacions d’arreu de les comarques gironines, i l’ha presidit el vice-cònsol Dimitry Abashkin.

 

Abans de la reunió informativa, Dimitry Abashkin, ha estat rebut per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, a les dependències d’Alcadia de l’Ajuntament. Durant la trobada, Marigó i Abashkin han parlat entre d’altres qüestions de continuar els lligams de col·laboració entre l’Ajuntament de Blanes i el Consulat Rus, donada la creixent presència a la població gironina de visitants i residents que provenen de la federació russa.

En aquest sentit, el vice-cònsol rus ha explicat que el motiu de la trobada que s’ha fet a Blanes és perquè, cada vegada més, hi ha molts habitants de Rússia que es desplacen a l’estat espanyol per viure: «El nostre govern, pas a pas, fa tot el possible per ajudar als nostres ciutadans que viuen aquí».

El vice-cònsol Dimity Abshkin es va reunir amb l’alcalde Josep Marigó a l’Ajuntament

Per la seva banda, Josep Marigó s’ha mostrat satisfet que des del consolat hagin triat Blanes per fer aquesta trobada d’àmbit gironí; «Ens hem posat a la seva disposició per ajudar-los a donar el màxim d’informació als seus ciutadans que viuen a Blanes, i desitgem que aquesta primera relació s’estreti encara més».

Abashkin ha explicat també que l’objectiu de la trobada convocada a Blanes era per informar sobre els canvis en les condicions d’atenció als ciutadans, així com sobre les innovacions que s’han posat en marxa al Consolat General de la Federació Russa a Barcelona. Durant la seva visita a Blanes, el vice-cònsol ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha intercanviat obsequis amb l’alcalde, que ha lliurat a Dimitry Abashkin dos compendis de rutes de Blanes i d’arreu del territori gironí, així com un llibre sobre la Costa Brava.

Després de la trobada que s’ha fet a l’Ajuntament, el vice-cònsol s’ha traslladat al lloc on s’havia convocat la trobada informativa: la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes.