El Mercat de Fruites i Verdures de Blanes tornarà demà al Passeig de Dintre

Poc a poc, Blanes segueix avançant en aquesta desitjada tornada a la normalitat en què coincideixen l’Ajuntament de Blanes, la ciutadania i els sectors econòmics i socials de la vila. Un altre indicatiu que serà visible demà dissabte serà el retorn del Mercat de Fruites i Verdures al seu lloc habitual, el Passeig de Dintre.

Fa dos mesos l’Ajuntament de Blanes va decidir traslladar-lo de comú acord amb els paradistes al Passeig de Mar, mantenint aquesta activitat al vendre productes de necessitat bàsica. Va ser quan es van estudiar quines accions s’implementaven amb motiu del decret de l’Estat d’Alarma pel Covid-19. Calia canviar-lo d’ubicació per poder adaptar-se a les estrictes mesures de seguretat que marquen una necessària distància entre les diferents parades.

Ara, però, hi ha hagut dos motius que han fet decidir a què l’activitat retorni al seu lloc habitual del Passeig de Dintre. D’una banda, l’augment de les temperatures que durant les darreres setmanes s’ha notat en aquesta zona de la costa. Això no tan sols és perjudicial pel gènere, també afecta als compradors i als responsables de les parades que, tot i que han instal·lat carpes i elements de protecció pel sol, han seguit patint la calor.

Una altra raó que ha fet necessari el retorn al seu lloc habitual són les obres que està previst que comencin aviat al Passeig de Mar, més concretament relacionades amb el Pàrking Soterrat que hi ha en aquest tram de vial. Durant els darrers dies l’Ajuntament de Blanes i els responsables de les parades han estat consensuant com es feia aquest retorn, ja que cal seguir respectant les estrictes mesures de seguretat que van conduir al seu trasllat el passat mes de març.

Reubicació de les parades al Passeig de Dintre

Els tècnics municipals han dissenyat diverses propostes de reubicació fins que finalment s’ha arribat a un consens entre les dues parts. D’aquesta manera, a partir de demà dissabte, 16 de maig, les 23 parades de fruites i verdures tornaran al Passeig de Dintre. Ara bé, no ho faran als llocs que habitualment solen ocupar en condicions ‘normals’, ja que la distància que s’ha de continuar mantenint de dos metres entre parades ho impediria. Per tant, s’ha dissenyat una acurada redistribució que permetrà respectar l’anomenada ‘distància social’.

Total de 17 parades estaran ubicades majoritàriament en la part del Passeig de Dintre del costat sud, banda mar. A l’altra costat se n’ubicaran 4, i altres 2 estaran instal·lades al final del Passeig de Dintre, sobre el Carrer Muralla. Totes les parades han reduït les dimensions habituals que solen tenir per enquibir-se al complet dins aquest espai. Una de les opcions que s’havia plantejat és que algunes d’aquestes parades s’ubiquessin a la Plaça d’Espanya, però el col·lectiu va descartar-la.

Fotos: Ajuntament de Blanes