Veïns de Blanes i de la Selva han notat el terratrèmol d’aquest migdia de magnitud 3,6

D’ençà que s’ha produït el moviment sísmic, quan passaven dos minuts de tres quarts de 3 de la tarda, diversos veïns i veïnes de Blanes han compartit a les xarxes socials l’experiència d’haver-lo notat.

Segons l’Institut Cartogràfic de Catalunya, l’epicentre està situiat a tres quilòmetres de Riudarenes, a l’extrem oest de les comarques gironines, i molt a prop de la demarcació barcelonina.

La mateixa font oficial apunta que el terratrèmol ha estat de magnitud 3,6, i ha estat percebut en poblacions de les províncies de Girona i Barcelona.

En color, el territori on s’ha percebut el terratrèmol

A la comarca de la Selva de tant en tant es produeixen moviments sísmics, però en aquesta ocasió al telèfon 112 de la Generalitat s’estan rebent trucades de veïns de poblacions molt més allunyades: del Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental. Una hora després que ha tingut lloc el moviment sísmic, Protecció Civil de la Generalitat ha informat que han rebut una vintena de trucades al telèfon 112.

Cal dir que a Blanes, des de fa precisament tres anys –l’11 de maig de 2017-, es va instal·lar un acceleròmetre, un aparell que enregistra el moviment del sòl de manera contínua o bé en registre local quan el moviment supera un cert valor establert que oscil·la pels diferents emplaçaments. Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes és qui en té cura.