Afectacions lleus a Blanes a causa del temporal de mar i pluja de les darreres hores

Ajuntament de Blanes

El temporal de pluja i fort onatge d’aquests darrers dies, especialment intens durant les darreres hores, ha provocat diverses afectacions lleus a Blanes. Des d’aquest passat dimarts, davant l’activació de la fase d’alerta de l’Inuncat, l’Ajuntament de Blanes ha estat especialment alerta en fer un seguiment sobre el possible desbordament del riu Tordera, principalment a través dels cossos d’emergència de Protecció Civil i Policia Local.

Finalment la crescuda del riu, a causa de tants dies continuats de pluja constant, no ha provocat efectes greus pel que fa al terme municipal de Blanes, havent-se negat alguns camps de conreu del seu voltant. D’altra banda, també va provocar que ahir a la tarda s’haguessin de suspendre les obres de construcció que s’estan fent sobre la Tordera, per substituir els dos ponts que enllacen Blanes amb Malgrat de Mar per tren i carretera, destruïts al gener pel Temporal Glòria.

Al llarg de les darreres hores Policia Local, Protecció Civil i Bombers han intervingut en incidents relacionats amb la pluja, com per exemple inundacions puntuals en els baixos d’un parell d’edificis, sense que hagi arribat a produir-se de manera generalitzada. D’altra banda, l’estovament del terreny ha provocat que hi hagi hagut un parell d’arbres caiguts a la via pública, que ja han estat retirats parcialment, així com petits despreniments en què també s’hi està treballant.

En aquest darrer sentit, l’empresa municipal de neteja i recollida de residus, Nora, ja està actuant igualment en zones molt localitzades del Passeig Cortils i Vieta i del Passeig de S’Abanell on el temporal de mar hi ha arrossegat terra i aigua en algunes zones molt puntuals. El temporal també ha arrossegat restes vegetals, així com d’altres residus naturals.

Pel que fa a les sortides de les rieres, especialment pel que a fa la de la Valldeburg i la que surt per sota de la Plaça Catalunya, tampoc hi ha hagut cap afectació, amb les sortides expedites i sense cap obstacle per abocar a la mar. Des de primera hora del matí ja s’està actuant perquè, una vegada més, les conseqüències de la pluja i el temporal de mar quedin arranjades.