Ahir a Blanes 344 persones van donar sang

Imatge de les donacions de sang, ahir a la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Marató de Donació de Sang de Blanes que es va fer ahir divendres a la Biblioteca Comarcal del municipi ha comptat enguany amb una bona participació de ciutadans que van acostar-s’hi per donar sang. En total, es van oferir 380 persones, de les quals 344 van poder donar sang. Enguany el lema ha estat A Blanes, tenim un repte. Amb tu, l’aconseguirem que feia referència a l’objectiu de superar les més de 600 donacions aconseguides a la Marató de Blanes de l’any 2004, que es va fer ininterrompudament durant 12 hores.

Organitzada pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, el principal objectiu de la Marató va ser recollir sang i de pas sensibilitzar sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang.

El comptador de donacions de sang es va posar en marxa al punt de les 10 del matí, després de l’acte inaugural que es va encetar amb les paraules del director del Banc de Sang i Teixits de Girona, Joan Profitós. El doctor Profitós també va fer un reconeixement a la tasca de l’Hospital-Asil Sant Jaume lliurant un diploma que va recollir Núria Constans, gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a la qual pertany aquest centre socio-sanitari.

Joan Profitós, Marc Ibars, Josep Marigó i Josep Trias, durant la inauguració de la marató

Per la seva banda, el president de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Marc Ibars, va cloure les seves paraules agraint la feina i dedicació que va fer durant molts anys com a delegat a Blanes Josep Maria Martínez, qui ens va deixar fa un temps. En aquest cas la seva vídua, Rosa Albà, va ser l’encarregada de recollir l’escultura honorífica, agraint aquest record a la feina altruista que havia fet el seu home, una dedicació que Marc Ibars va afegir que va desenvolupar de manera exemplar.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Salut, Josep Trias, va afegir el seu reconeixement a la suma d’esforços que fa possible que es puguin organitzar donacions. Josep Trias també va recordar que actualment Girona és capdavantera quant a nombre de donacions, per sobre de la mitjana de Catalunya.

L’acte inaugural es va cloure amb les paraules de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que va destacar de manera molt positiva que per a la organització de la marató s’hagin implicat més de 40 institucions, entitats i empreses del municipi, a banda dels voluntaris i voluntàries que també van fer possible aquesta nova edició.

Activitat constant al llarg de tota la jornada

Durant tota la jornada a la plaça de la Biblioteca i a l’interior de l’equipament cultural es va viure una autèntica festa amb diverses activitats des de les 10 del matí fins les 3 del migdia i des de les 4 de la tarda fins les 9 de la nit. Així, durant tot el dia Creu Roja es va encarregar d’un servei de guarderia per a la mainada i tant al matí com a la tarda va haver un refrigeri per a les persones que havien fet les donacions amb el suport de diverses empreses i establiments de Blanes.

L’Associació Contry Blanes va participar en les activitats

La major part d’activitats es van concentrar a partir de les 5 de la tarda a la plaça de davant la Biblioteca, on es van instal·lar vehicles d’emergència de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil. La mainada va passar una bona estona entretinguda pujant als vehicles, encenent els llums, fent sonar les sirenes i parlant per la megafonia.

També van haver les actuacions de la Colla Gegantera de Blanes, balls amb l’Escola Míriam Beltran i amb l’Associació Country Blanes, cançons de gospel amb l’Associació Musical Amateur de Blanes i una cantada de nadales amb el Cor de Cambra Sota Palau.

Per la seva banda, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal es va fer l’Hora del Conte a càrrec de Clara Ribatallada, que va oferir una sessió força adient per a la jornada: Contes amb Valors. La canalla també va poder participar al Concurs de Dibuix Infantil que tenia com a tema la donació de sang, i que va comptar amb tres categories per edats des dels 0 fins els 12 anys.

Per últim, un altre al·licient amb què va comptar la Marató de Donació de Sang de Blanes va ser el sorteig d’obsequis, que va repartir 10 invitacions dobles per anar als Cinemes Lauren i 6 estoigs de brut reserva de l’Americano de Caves Mont-Ferrant.