L’Ajuntament de Blanes coordina la donació de material sanitari per abastir l’Hospital Comarcal i centres de salut

Ajuntament de Blanes

L’Hospital Comarcal de la Selva ha rebut aquest migdia un estoc de material de protecció sanitària bàsica que li ha subministrat l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Protecció Civil.

Durant les properes hores està previst que el consistori blanenc continuï centralitzant la recollida d’aquest material que estan cedint de manera solidària diversos establiments i estaments.

Es tracta de clíniques dentals, farmàcies, clíniques veterinàries i altres tipus d’empreses i establiments que, per la seva tasca habitual, necessiten aquesta protecció. Tothom ha fet la cessió de manera gratuïta i solidària, sense esperar cap mena de compensació. Avui s’han començat a fer les primeres donacions, i s’espera haver-les recollit totes entre aquesta tarda de dijous i divendres al matí.

L’operatiu que s’ha posat en marxa avui dijous s’ha activat després que aquest passat dimecres l’Hospital Comarcal de Blanes es van posar en contacte amb el consistori blanenc per informar-lo sobre la necessitat que tenen de poder-se abastir, perquè el material escasseja. Immediatament Policia Local, Protecció Civil i altres departaments del consistori es van activar per fer una crida extensiva a qui –pel tipus d’activitat que desenvolupa- fos susceptible de poder donar un cop de mà.

Al seu temps, l’Hospital Comarcal de Blanes té el compromís de posar-se en contacte amb altres centres públics de salut per, en la mesura del possible, ajudar-los a abastir-se en cas que els sigui menester. Es tracta de l’Hospital-Asil Sant Jaume i els dos ambulatoris que hi ha al municipi: el CAP 1 de Mas Enlaire i el CAP 2 de La Plantera.

Ajuntament de Blanes

Cessió del material del curs d’auxiliar d’infermeria de l’Institut S’Agulla

Un dels contingents de material que ja s’ha lliurat a l’Hospital Comarcal de Blanes correspon a la cessió més nombrosa que s’ha recollit. Es tracta del material entregat per l’Institut S’Agulla, on s’imparteixen estudis de ‘Tècnic en Curs Auxiliars d’Infermeria’.

Aquest tipus d’aprenentatge inclou la realització de classes i tallers on necessiten disposar del material de protecció sanitari, amb les mateixes garanties de seguretat que tenen els dels centres mèdics i hospitals. Són guants, mascaretes de diferents graus de protecció –amb vàlvula i sense-, ulleres per prevenir esquitxos, bates aïllants d’un sol ús, alcohol de 70º, peücs i gorros.

Perquè l’Institut S’Agulla pogués fer la donació del material sanitari de què disposava, ha rebut una autorització dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat a Girona, que ha indicat a l’Ajuntament de Blanes i al centre educatiu el procediment que calia seguir per a la cessió. En el moment d’entrega, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, ha signat un document on hi constava tot el material que s’ha encarregat de lliurar-li el director de l’Institut S’Agulla, Josep Hernández.