Buba Sabaly, Joan Dieste i Blas Serrano guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes de 20 km, 15 km i 10 km

En aquesta edició han participat un total de 960 corredores i corredores, sumant les tres modalitats en què enguany s’ha desdoblat la veterana prova atlètica blanenca.

Així, en la XXII Cursa Mar i Murtra, de 20 km de recorregut, s’han registrat 380 inscripcions; en la VI Cursa Mar i Murtra, de 10 km, n’hi ha hagut 270; i en la nova que s’ha incorporat aquest 2020, la I Trail Mar i Murtra de 15 km, han participat 310 corredors i corredores.

La més veterana és la mitja marató de 20 km, a la qual s’hi va incorporar fa sis anys la que es fa a peu pla, de 10 km, i ara també es pot fer la I Trail, de 15 km, amb un traçat diferenciat respecte les altres dues.

A les 9 del matí s’ha donat el tret de sortida de la I Trail Costa Brava. Mitja hora més tard, a les 9 del matí, ha començat el recorregut de mitja marató, 20 km, i finalment a les 10 del matí s’ha donat inici a la més curta, de 10 km. Totes tres han tingut sortida i arribada al Passeig de Mar, a la confluència amb el Carrer Ample.

Buba Sabaly, Joan Dieste i Blas Serrano els tres primers classificats

En la prova clàssica de la Cursa Mar i Murtra, de 20 km, el corredor més ràpid ha tornat a ser Buba Sabaly. L’atleta blanenc ha superat el rècord de l’any passat, que ha escurçat en dos minuts, ja que aquest 2020 ha invertit 1’09’41 hores. En les dues següents posicions s’han classificat Xavi Figuerola i Antoni Carulla. Per la seva banda, en la mateixa cursa de 20 km categoria femenina, la més ràpida també ha estat de nou, igual que l’any passat, Ana Belén Garcia, seguida per Leslie Rekow i Glòria Sánchez.

La novetat d’enguany, la I Trail Mar i Murtra de 15 km, l’ha guanyat Joan Dieste, seguit per Xavier Espiña i Marc Rivero. En dones el podi l’han encapçalat Jenny Arasil, Prunelle Chassot i Pili Ureña. Per últim, en la VI Cursa Mar i Murtra de 10 km, el podi d’homes l’han assolit Blas Serrano, Joan Feixa i Xevi Brangoli, mentre que en dones han estat Natàlia Rey, Míriam Recasens i en tercera posició han arribat juntes Anna Codolar i Esther Pastor.

Una de les característiques de la Cursa Mar i Murtra de Blanes que la fa més atractiva de cara als participants, és que combina asfalt i camins de terra, trams planers amb fortes pujades i baixades. La clàssica de 20 km ha arribat fins al Delta de la Tordera, ha vorejat el riu i ha seguit en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes. Allà ha continuat per el Bosc d’en Rabassa, el Santuari del Vilar i ha tornat per camins forestals per entrar per Mas Borinot i retorn al centre.

El recorregut de la VI Cursa Mar i Murtra de 10 km és totalment pla i ha vorejat tot el Passeig de S’Abanell, arran de mar. S’ha endinsat pels terrenys del costat de la Tordera i els càmpings i ha enllaçat els camins de bifurcació per retornar de nou al Passeig. Per últim, la I Trail Mar i Murtra ha enfilat Carrer Ample a munt en direcció a la Rotonda dels Focs, ha continuat per diversos camins de sorra fins a Sant Pere del Bosc, ha passat per Cala Sant Francesc i Sant Joan, i ha tornat al centre de la vila.

A quarts d’una del migdia el president del Grup Fondistes Blanes, Toni Rodríguez, acompanyat per una representació dels grups polítics del consistori encapçalats per l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, s’han encarregat d’anar entregant els guardons als tres primeres classificats de cadascuna de les tres proves, tant en categoria masculina com femenina.

Fotos: Ajuntament de Blanes