L’aigua, un bé a la corda fluixa

Dins l’acte convocat per EUiA-ICV de Blanes sobre la cultura de l’aigua, que va tenir lloc el divendres 21 de maig, el tret destacat en les intervencions del assistents, va ser la gran preocupació existent sobre aquest be tan preuat.

El públic assistent va seguir amb gran interès les explicacions de Manuel Hernández i Carreras, director de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), que va descriure amb detall les iniciatives portades a terme per aquesta entitat i va posar especial èmfasi en destacar que si es produeixen actuacions enèrgiques i rigoroses, el futur per a garantir el subministrament d’aigua a la ciutadania no es negre com auguren alguns.

Altre punt remarcable de la seva intervenció va ser el relatiu al cost de l’aigua, insistint que els costos dels sistemes de depuració i la nova tecnologia no te perquè recaure en la ciutadania, sinó que aquestes inversions contribuiran a abaratir el preu de l’aigua de boca. Afegint que, des de les institucions, es preveuen mesures d’adequació de les tarifes en funció de quantes persones hi hagi en cada vivenda, entre altres mesures de contenció de la despesa.

Les intervencions dels assistents, en el torn de preguntes, van posar en evidència la gran preocupació que despertant els canvis climàtics i l’alternança de sequeres i pluges abundants en excés.

També la neteja de rius i rieres i la preservació dels deltes, com el de la Tordera, varen provocar nombroses preguntes, que Hernàndez Carreras va respondre explicant quins son els acords i mesures adoptades de forma transversal entre diferents entitats com per exemple entre el departament de Medi Ambient i l’ACA.

Finalment un tema que va provocar interessants intervencions va ser el relacionat amb la dessalinitzadora de Blanes. Els interrogants es centraven en el cost de la inversió i la seva rendibilitat i, no menys important, la seva repercussió en l’entorn.

Font: Esquerra Unida i Alternativa – Blanes