La llista d’ICV-EUiA Girona és en la que Blanes i Lloret estaran més representats

De cara al 25N, reivindiquen com aval la feina feta als municipis des dels Ajuntaments i des del Parlament al territori per demanar la confiança el 25N. Una dels temes més candents del país, els presumptes casos de corrupció a la sanitat catalana, tenen origen a precisament als hospitals i consultoris de Blanes, Lloret i Calella. Per primera vegada, els joves de la coalició organitzaran actes de campanya propis, com el concert d’aquest divendres a Blanes.

En la roda de premsa que s’ha donat avui a Blanes, el candidat núm. 5 per Blanes Víctor Catalan i regidor a l’Ajuntament de Blanes, i la núm. 7 i coordinadora d’EUiA a Blanes, Marian Anguita, han presentat les propostes locals que defensaran al Parlament la propera legislatura.

Entre els temes més candents, es comprometen a reobrir les comissions d’investigació sobre la sanitat catalana que ja van impulsar en el present mandat, pels presumptes casos de corrupció als Hospitals de Blanes i Calella, i les presumptes desviacions de fons púbics del candidat núm. 4 de CiU Xavier Crespo.

A més, seguiran treballant per projectes pendents, com son l’entrada en funcions del Consell Rector de Pinya de Rosa, la retirada dels antics pous de captació del Delta de La Tordera, que provoquen les pèrdues de sorra a la platja de Blanes i que el Parlament es va comprometre a retirar.

En especial, a reclamar de nou la construcció del CEIP Sa Forcanera, on el grup parlamentari d’ICV-EUiA ja va aconseguir el compromís del Parlament d’incloure una partida pressupostària que per enèsima vegada s’ha incomplert, en el seu ja 8è any que seguiran de forma insalubre als barracons on estan els més de 250 escolars i mestres.

D’esquerra a dreta Víctor Catalan, Francisco Martínez, Mirián Aguita, Joan Salmerón i Miguel Gracia

Gran desplegament de Blanes i Lloret a les llistes

No només la importància dels temes candents a la zona sinó també la feina feta dels regidors i grups municipals a Blanes i Lloret han desembocat en una forta presència a les llistes d’ICV-EUiA, on cap altre llista tindrà tants veïns de Blanes i Lloret.
Entre aquests; Víctor Catalan, 21 anys, regidor a l’Ajuntament de Blanes i estudiant d’Arquitectura i Urbanisme; Marian Anguita, 7a, coordinadora d’EUiA Blanes, el portaveu i regidor d’ICV-EUiA a Blanes Joan Salmerón, i el també regidor Paco Martínez, així com Miguel Gracia, d’ICV-EUiA de Lloret.

Per primera vegada, actes propis de les bases joves de la coalició

Gràcies a la recent creació del nucli de Joves d’Esquerra Verda a Girona, les joventuts d’ICV, ha comportat que per primera vegada, es programin conjuntament activitats i actes propis dels joves de la coalició al territori.

Així doncs, seran presents als debats d’Òmnium, de la UdG, i com a novetat, demà divendres s’organitzarà l’acte central de Joves d’Esquerra Verda – Alternativa Jove, Joves d’EUiA amb un concert gratuït a l’Espai Morralla de Blanes, amb la intervenció de Pau Planelles i Lorena Vicioso, candidats joves al Parlament de Catalunya, i on la recaptació de la barra i venda de samarretes aniran destinades a col·laborar amb la revista Cafè amb Llet.