Intervenció dels bombers al barri de Mas Enlaire de Blanes pel despreniment d’un voladís

Ajuntament de Blanes

Efectius de Bombers de la Generalitat de Catalunya van atendre ahir a la tarda el despreniment parcial d’un voladís del terrat d’un immoble al carrer Riera Alta, al barri de Mas Enlaire.

L’incident, que no va causar cap dany personal, va afectar un edifici que consta de planta baixa, primer pis –amb un únic inquilí- i el terrat. Precisament va ser aquí on es va produir el despreniment: la part inferior de la barana de la coberta de l’edifici, al terrat.

Al precipitar-se el voladís situat sobre el balcó del primer pis, va afectar la barana metàl·lica, arrossegant al llarg de la caiguda una gran quantitat de runa que, sortosament, no va enxampar cap vianant que pogués passar pel carrer en aquell moment. De fet, es tracta d’un vial molt poc transitat, pel qual està prohibida la circulació de cotxes, llevat dels veïns de la zona.

Alertats de la caiguda, immediatament s’hi van presentar diversos efectius de la Policia Local de Blanes, així com tres dotacions dels Bombers de la Generalitat. Una de les primeres accions va ser tallar el pas de vehicles i persones a la part afectada del carrer, per major seguretat, i també es va tancar el perímetre al voltant de l’edifici on havia tingut lloc el despreniment.

Ajuntament de Blanes

Paral·lelament, una tècnica del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes va inspeccionar l’edifici, comprovant que havia caigut la barana de part de la coberta del terrat. Avui al matí s’ha procedit a apuntalar l’edifici i s’ha acabat de retirar la runa del carrer.

Es dóna la circumstància que el propietari de l’immoble ja tenia previst arranjar-lo, tot i que a priori no semblava que hi hagués un perill tan imminent. A manca d’un informe definitiu, la hipòtesi és que el terrat de l’edifici ha anat quedant afectat per les pluges, filtrant l’aigua fins provocar el despreniment.