Laura López, candidata d’ECP: ‘el país no funciona per la irresponsabilitat del govern del PSOE’

La candidata d’En Comú Podem (ECP) per Girona a les generals del 10-N, Laura López, s’ha estrenat aquest diumenge en format míting a una plaça forta dels Comuns: Blanes, on la coalició política pretén augmentar el nombre de vots i així aconseguir l’escó que va tenir a fregar a les darreres general del 28A.

Blanes en Comú -que governa actualment el municipi amb ERC-, va celebrar ahir la seva festa anual que des de fa anys combina música, paellada popular i discurs polític. Enguany han volgut presentar la nova candidata per Girona, Laura López, una jove politòloga amb anys de militància a l’esquerra. Els organitzadors de la festa-míting han triat per fer-li costat el diputat i número 5 d’ECP per Barcelona, Joan Mena, molt apreciat pels Comuns locals, i el candidat al Congrés d’Unidas Podemos i secretari general del PCE, Enrique Santiago. La presentació ha anat a càrrec de la candidata blanenca Sònia Antequera.

Davant dels assistents a la trobada, que es va celebrar al paratge d’El Vilar, la candidata s’ha compromès a portar “els principis de l’esquerra al Congrés”, en un moment en què “el país no funciona per la irresponsabilitat del govern del PSOE, que ens ha portat a unes noves eleccions generals” i a qui ha reclamat que té “l’obligació de mirar a l’esquerra, perquè a la dreta hi són l’ultradreta i Ciudadanos, que ens venen amb el seu populisme un món que no volem, perquè darrera s’hi amaga el neoliberalisme privatitzador i l’enfrontament d’una societat”, ha sentenciat López.

En aquest sentit, la candidata dels Comuns ha defensat la via del “diàleg per a Catalunya” i ha instat tant al govern espanyol com el govern català a actuar amb responsabilitat, a dialogar i cercar solucions per superar un enfrontament aguditzat amb la sentència del procés.

Pel que fa als principals reptes que la candidata d’ECP es marca en la seva tasca parlamentària, en primer lloc és “combatre la reforma laboral que suportem des de fa masses anys, tot i haver sortit moltes vegades al carrer i fer tant esforç per tombar-la”, així com regular l’accés a l’habitatge, un problema social de primer ordre que, com ha assenyalat López, ha aguditzat la pròpia reforma laboral: “ha acabat amb l’estabilitat que ens demanen per accedir a un lloguer o a una hipoteca”, i ha criticat que un dret que “en teoria està protegit per la Constitució, no s’està complint”.

En aquesta línia la candidata d’ECP per Girona ha insistit que defensarà al Congrés els interessos de la majoria social, que “encara arrosseguem les conseqüències d’una crisi que ens diuen que ja acabat, quan se n’aveïna una altra”. Per això, a més de la regulació dels lloguers, ha clamat per uns salaris dignes per a què “les persones puguem viure, treballar i també pensar com construir el món que volem”.

L’altra repte que ha plantejat López és fer front a l’emergència climàtica, “una altra crisi que ens faran pagar si no espavilem”, ha advertit. “Ens arriben missatges d’arreu que diuen que si continua pujant el nivell del mar hi ha pobles que desapareixeran o que la pol·lució ja no és sostenible”. Per això la candidata d’ECP ha reivindicat l’aplicació d’una fiscalitat progressiva que “no només faci que els rics paguin més impostos, sinó que els que contaminen paguin més”.

Joan Mena: “La Laura és la veu de la Girona dels drets socials, feminista i ecologista que necessitem al Congrés”

El número 5 d’ECP per Barcelona, el diputat Joan Mena, ha recordat que a les generals d’abril a Girona als Comuns els hi van faltar 900 vots per revalidar el seu escó. “Necessitem la Laura López de diputada per a què Espanya escolti la veu de la Girona dels drets socials, de les infraestructures necessàries per a la gent, de la Girona feminista i ecologista que representa la nostra candidata d’En Comú Podem”, ha destacat.

El diputat d’ECP ha situat que “el veritable perill d’aquestes eleccions és que Sánchez s’entengui amb Casado o amb Rivera perquè s’abstingui, que tinguem un govern que es digui d’esquerres però que per aprovar determinades reformes miri tota l’estona a la dreta”. Per evitar-ho, Mena ha instat a enfortir el grup confederal d’Unidas Podemos (UP), “una veu que defensa una Espanya plurinacional, als treballadors i treballadores i els drets i llibertats de les classes populars”.

Mena ha explicat que juntament amb UP, els Comuns volen fer possible una majoria de progrés a Espanya capaç de derogar la reforma laboral i la llei mordassa, que “tingui el valor d’expulsar la LOMCE i de treure-li a l’esglèsia el poder que té sobre les nostres escoles públiques, i tirar endavant una nova llei feta per la comunitat educativa”, que es preocupi de les infraestructures de rodalies i trens regionals, la sanitat i l’educació públiques i l’increment de les pensions.

Quant a la difícil situació que viu Catalunya, el també portaveu dels Comuns ha proposat “llibertat, diàleg i solucions davant una sentència que no ens agrada; la sortida ha de ser el diàleg, l’acord, la negociació política, recuperar els grans consensos de país”. Mena ha defensat “el dret a la mobilització de forma pacífica per reivindicar els nostres drets i les nostres llibertats, fent de la no violència la nostra bandera”. D’una banda ha recriminat que el govern d’Espanya no escolti Catalunya, i les “agressions verbals violentes” com les de Rivera aquests dies, perquè “així no es construeix el nostre país”. D’altra banda ha carregat contra el govern de Torra i Aragonès, del que ha dit que “ni està ni se l’espera per resoldre els problemes socials ni els nacionals. Un govern esgotat i caducat que hauria de disoldre’s”.

Fotos: Blanes en Comú Podem