Manifestació d’independentistes a Blanes per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem

Un nombrós grup d’independentistes es van manifestar ahir a Blanes en contra de la sentència condemnatòria als líders que van promoure el procés independentista ara fa dos anys. Sota la pluja s’ha llegit davant de l’Ajuntament un manifest reivindicatiu on es remarca que, condemnant als líders independentistes, també s’està condemnant a les persones que van votar l’1 d’octubre.

També feia seva l’afirmació de Jordi Cuixart: ‘Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat’.

El manifest es tanca amb la promesa que es continuarà lluitant per aconseguir la llibertat dels polítics empresonats. Per últim, es demana una «resposta política i institucional a l’alçada d’aquest moment històric».

Un cop finalitzada la concentració, els participant han emprès una ruta que els ha dut pels carrers Ample i Anselm Clavé fins arribar a la Rotonda dels Focs. Des d’aquí els manifestants han decidit continuar la marxa, tot i que inicialment s’havia convocat per fer un sopar popular en aquesta cruïlla.

La mobilització ha seguit per la carretera d’accés a la Costa Brava –la GI-682- en direcció a Malgrat, ha pujat per l’avinguda d’Europa i ha fet una breu aturada a la rotonda de Mas Cremat. Finalment, s’ha tornat a baixar a la Rotonda dels Focs, on ha quedat definitivament diluïda poc després de les 10 de la nit, més de dues hores més tard des que havia començat.

Durant tot el recorregut els manifestants han estat seguits de prop per efectius de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra, que han vetllat per la seguretat tallant el trànsit cruïlles.

Fotos: Ajuntament de Blanes