L’empresa Solvay planta 12 arbres al barri Can Borell de Blanes

Ajuntament de Blanes

Des d’avui, el barri de Can Borell –situat entre Quatre Vents i Mas Torrents- compta amb un nou i simbòlic espai verd. El matí d’aquest dimecres el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, i la directora de Solvay, Silvia López, han encapçalat una plantada d’arbres que s’ha fet davant del Centre Cívic de Can Borell. També han participat altres representants de l’empresa blanenca, entre ells la cap de Recursos Humans, Eva Sillero.

Més concretament, s’han plantat 12 arbres de tres espècies diferents: 4 Liquidàmbars Americans (Liquidambar Styraciflua); 4 Sapindes de la Xina (Koelreuteria Paniculata), i 4 Roures d’Austràlia (Grevillea Robusta). Se n’han encarregat de fer la plantació treballadors de l’empresa blanenca, i l’acció forma part del programa ‘Solvay way comunidades-RSC’, en col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes.

El lloc on s’ha plantat el nou arbrat s’ha acordat prèviament amb l’Ajuntament de Blanes. La zona està situada entre els carrer Ardales, Alberes i Vicenç Ferrer, i inclou quatre grans parterres, en dos dels quals ara llueix la nova vegetació. A l’hora de decidir quin tipus d’arbres s’hi plantava, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes va escollir les tres espècies ja esmentades, ja que harmonitzen amb els ja existents prèviament.

Ajuntament de Blanes

Tanmateix i, gràcies a la informació disponible a la Guia de la Biodiversitat elaborada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, l’empresa Solvay Blanes, distribuirà entre els seus treballadores les fitxes de les espècies que s’han plantat avui. Les fitxes inclouen tant les seves característiques com el seu origen, entre d’altres curiositats. Gràcies a la suma d’esforços, l’Ajuntament possibilitarà que el nou arbrat perduri en el temps. Donat que la zona on s’han plantat no disposa de prou aigua, el consistori s’encarregarà del reg amb cuba, una operació que farà almenys durant els 2 o 3 primers anys posteriors a la plantació.

Solvay Blanes es dedica des de 1967 a la producció de polímer de poliamida 6.6, més conegut com a niló, conjuntament amb els seus derivats, que integren la divisió de negoci ‘Performance Polyamides’. El Grup Solvay és un dels principals productors de niló d’arreu del món, i el complex de Blanes contribueix a aquesta situació de domini amb un total de 95 treballadors, i ocupant 62.000 m2.

Solvay Solutions Espanya S.L., la factoria de Blanes, segueix una política establerta per la seva direcció d’acord amb la normativa legal vigent, que inclou compromisos propis basats en les directrius i normes Solvay. En aquest darrer sentit, abasta dos grans escenaris on les persones són sempre una part destacada: d’una banda tot el què fa referència a Seguretat, Salut i Medi Ambient; i de l’altra tot el què fa referència a la Qualitat. Solvay Blanes disposa de la certificació de gestió de qualitat ISO 9001, així com de la certificació de gestió ambiental ISO 14001.