La Pirotècnia Valenciana guanya el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2019 a Blanes

Ajuntament de Blanes

L’espectacle de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes ha estat proclamat el guanyador del Primer Premi del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que s’ha estat celebrant a Blanes del 23 al 27 de juliol.

La veterana empresa valenciana va oferir el seu castell de focs la tercera nit del concurs, la del dijous 25 de juliol, i durant tota l’estona els aplaudiments constants del públic ja feien preveure un bon resultat.

La proclamació del veredicte ha tingut lloc avui al migdia en un acte públic que s’ha allotjat al Teatre de Blanes. Les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular han estat les que han propiciat que la pirotècnia valenciana hagi estat proclamada guanyadora, desbancant la que fins avui era tricampiona de les anteriors edicions, la murciana Hermanos Ferrández, que ha quedat al segon lloc.

Veredicte amb focs d’artifici indoor

Per donar encara un punt més espectacular a la proclamació del veredicte, quan ha arribat el moment culminant de fer-lo públic, el Teatre de Blanes ha esclatat en un espetec de focs d’artifici indoor, una sorpresa que ningú no s’esperava. La intensa columna d’espurnes ha coincidit amb el càlid aplaudiment en què també ha esclatat el públic assistent.

La Pirotècnia Valenciana rebrà 6.000 € pel primer premi, així com dos contractes més en perspectiva: participar l’any vinent de nou al concurs de Blanes, que l’any vinent arriba a la mítica xifra del 50è aniversari; i tancar la Festa Major de Lloret al 2020, el dia de Santa Cristina. D’igual manera, l’empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat a l’inici de la Festa Públic, en l’acte oficial del Pregó d’inici de la Festa Major de Santa Anna 2020.

La notícia que havien guanyat el Primer Premi del concurs d’enguany s’ha encarregat de donar-la a l’empresa l’alcalde de Blanes i president de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, Àngel Canosa. El batlle ha contactat amb ell telefònicament i el representant de la pirotècnia ha expressat l’orgull que significarà per a ells participar l’any vinent en la que ja serà 50a edició del prestigiat certamen internacional blanenc.

Pirotècnia Valenciana / Joaquim Llorens i Garangou

Segon premi per a la Pirotècnia Hermanos Ferrández

El Segon Premi ha estat per la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que enguany es va encarregar d’estrenar el concurs la nit de dimarts. La puntuació final ha atorgat 1.047 punts als valencians, mentre que l’espectacle de l’empresa que fins avui era l’actual tricampiona ha rebut 976 punts. Per fer una valoració global de les cinc nits, s’ha demanat a un dels membres de la Comissió Tècnica més especialitzat en la matèria, Quique Pérez, que fes un balanç global.

En cadascuna de les cinc nits de focs d’artifici d’enguany hi ha hagut circumstàncies afegides que han contribuït a què la 49a edició hagi estat singular. Les dues primeres nits les condicions atmosfèriques –amb una elevada humitat i la direcció del vent- van provocar que tot el sector de públic que estava situat a la part esquerra de la Roca de Sa Palomera veiessin el castell de focs entre un intens fum que no acabava de marxar.

La tercera nit, la del dijous 25 de juliol, la tirada de focs guanyadora, va comptar amb un espectador d’excepció, el president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, qui va presenciar-ho des de la Zona de Comandament acompanyat per l’alcalde de Blanes. Les dues autoritats havien presidit poques hores abans l’Acte Institucional que ja ha donat el tret de sortida de la commemoració dels 50 anys que es compliran el 2020.

Per la seva banda, la nit de divendres les condicions meteorològiques van ser òptimes per a tothom, permetent que l’actuació de l’empresa que concursava a Blanes per primera vegada, la Pirotècnia Gironina (València), es veiés sense cap mena de problema. La darrera nit d’ahir dissabte, en canvi, la Pirotècnia Zaragozana va haver de treballar de valent perquè els forts aiguats que van caure al llarg de la jornada no afectessin el dispar, que es va haver de retardar un quart d’hora per assegurar-se que tots els elements pirotècnics estaven en condicions.