L’Ajuntament de Blanes lliura els premis als estudiants que han fet els millors treballs de recerca

Ahir es va celebrar a la Casa Saladrigas el lliurament de premis als autors dels millors treballs de recerca de batxillerat realitzats per alumnes dels tres instituts públics de Blanes durant el curs 2018-2019.

L’objectiu ha estat fer un reconeixement públic pels mèrits assolits, acompanyat d’un incentiu econòmic. Aquest curs ha estat la cinquena edició consecutiva en què l’Ajuntament de Blanes ha lliurat aquests guardons.

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Educació, Olga López, així com de regidors i regidores de l’Ajuntament; i dels directors dels tres centres: Rubén Fernández (Institut Serrallarga), Jordi Caseny (Institut Sa Palomera), qui a més a més ha actuat com a mestre de cerimònies; i Josep Hernàndez (Institut S’Agulla). També han participat les tècniques de l’Àrea d’Educació, familiars i tutors.

Els treballs de recerca són una activitat d’investigació que han de realitzar els alumnes de batxillerat que s’acostumen a fer durant dos cursos consecutius. Cada estudiant tria la matèria sobre la qual vol treballar, i realitza la recerca comptant amb el suport i guiatge d’un tutor o tutora que l’ajuda.

Alejandra Torrecillas i l’alcalde Àngel Canosa

2.400 € en premis als sis millors treballs de recerca

La recepció que ha tingut lloc avui dissabte a Casa Saladrigas ha quedat centrada en primer lloc en el lliurament dels reconeixements. S’ha fet entrega d’un total de 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres públics de secundària del municipi. Els docents de cada institut escullen un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500€ i 300€, acompanyats d’un diploma.

Tanmateix, s’han lliurat sengles diplomes als 20 alumnes finalistes que han participat en l’edició d’enguany. En una primera fase els equips docents dels tres instituts van seleccionar els vuit millors treballs de recerca i, d’entre tots aquests, es van escollir els premiats a la segona fase. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu.

Exposició dels millors treballs 

Val a dir que, al llarg de l’acte, hi ha hagut un acompanyament musical a càrrec d’un dels alumnes finalistes per ser premiats en els treballs de recerca. Enzo Alejandro Poblete Orellana, és l’autor d’un projecte de construcció d’una guitarra elèctrica, i ha interpretat diversos temes amb aquest instrument mentre els convidats anaven arribant i com a cloenda, després del lliurament de premis.

Posteriorment, s’ha fet la inauguració i visita de l’exposició allotjada a la primera planta, on s’hi recull els resums en cartells de tots els treballs seleccionats. Es podrà visitar fins el 29 de juny: els matins, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h; i a les tardes de dijous a dissabte, de 17 a 20 h. Els treballs premiats són:

Pel que fa a l’exposició, s’hi recullen els treballs guanyadors i els que van ser seleccionats inicialment com a finalistes, però que no van passar a la segona fase de premiats. Els treballs finalistes són:

Fotos: Ajuntament de Blanes