El nou equip de govern de Blanes gestiona que la Revetlla de Sant Joan es faci al Passeig de Mar

El nou alcalde de Blanes i els quatre regidors del grup municipal d’ERC han començat a treballar en diversos asumptes, encara que de moment no s’ha anunciat el repartiment del cartipàs municipal i les àrees que cadascun portarà.  Un dels més immediats és aconseguir que un any més la Revetlla de Sant Joan se celebri al Passeig de Mar.

El passat diumenge el nou equip de govern es va reunir amb la Colla de Diables i l’AEiG Pinya de Rosa, i aquest passat dilluns es van mantenir reunions amb la resta de tècnics de l’Ajuntament. L’objectiu era clar; reconduir la situació perquè pugui celebrar-se la tradicional festa. 

Calia fer-ho després que inicialment la possibilitat que es fes la revetlla havia quedat en suspens a l’espera d’una resposta de les entitats que, de bell antuvi, semblava que seria negativa. A finals de maig es va comunicar a la principal entitat organitzadora, l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Pinya de Rosa, que aquest 2019 no seria possible autoritzar la revetlla. La raó era perquè no hi havia prou marge de temps per tenir net i en condicions el Passeig de Mar de cara a la jornada del dilluns, quan s’hi allotgen les parades del Mercat de Teixits. 

Des de l’AEiG Pinya de Rosa no es va veure de bon ull aquesta explicació, recordant que al 2013, quan la revetlla també va coincidir amb la vigília d’un dilluns, no hi va haver cap problema en autoritzar-la. Tanmateix, en el correu electrònic que van enviar a l’Ajuntament per comunicar la seva valoració, ja informaven que havien decidir suspendre l’activitat de comú acord amb les entitats que hi participen. 

Treball a contrarellotge 

El matí d’ahir dilluns, a través de diferents reunions mantingudes amb els responsables tècnics de les àrees de referència, els regidors del nou equip de govern, van demanar la posada en marxa les de mesures necessàries perquè la revetlla popular es pogués dur a terme, donar les màximes facilitats. En el què s’està treballant en l’actualitat és en coordinar les mesures logístiques de neteja, muntatges i desmuntatges que possibilitin la correcta recollida de tot perquè l’endemà es puguin instal·lar les parades del mercat amb tota normalitat. 

Per la seva banda, des de l’entitat organitzadora s’ha valorat positivament aquest gir dels esdeveniments, tot i que també des del teixit associatiu s’està treballant contra-rellotge per recuperar els ingredients que havia de tenir la festa després que s’havia decidit suspendre. Val a dir que les darreres setmanes des de l’Ajuntament de Blanes es va oferir a l’AEiG Pinya de Rosa que, enlloc de fer-se al Passeig de Mar, aquest any excepcionalment s’acollís a la Plaça dels Països Catalans, igualment situada al costat del mar. Amb tot, l’Agrupament Escolta considerava que aquesta opció no era vàlida, perquè allunyava la festa del nucli històric de la vila. 

La festa de la revetlla de Sant Joan comença habitualment pels volts de les sis de la tarda i s’allarga fins les tres de la matinada. Els primers ingredients són jocs i animació adreçada a la mainada, després es fa un sopar popular a base de botifarres a la brasa i finalment es tanca la vetllada amb concerts. A banda de l’AEiG també solen participar la Colla de Diables Sa Forcanera (que s’encarrega d’encendre la foguera), la Colla Gegantera, Creu Roja, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Esbart Joaquim Ruyra. 

Fotos: Ajuntament de Blanes