Aquest cap de setmana se celebra la VI Fira d’Entitats de Blanes

La decisió de posposar la VI Fira d’Entitats de Blanes per aquest proper cap de setmana del 6 i 7 d’octubre es va prendre dissabte passat, a causa de la pluja, que va estar caient durant tota la jornada. Aquell mateix dia l’Ajuntament ja va iniciar els tràmits necessaris per garantir que l’activitat es pogués organitzar la setmana següent.

 

El fet que s’hagi hagut de posposar no canviarà substancialment tot el que estava previst fer inicialment, llevat d’alguna de les activitats que s’haurà de suspendre, atès que les entitats que les havien de dur a terme –majoritàriament, actuacions- ja tenien compromisos anteriors que els impedirà de ser a Blanes. En aquest sentit, els darrers detalls per tancar el programa definitiu es repassaran en el decurs d’una reunió que s’ha convocat per abans d’aquest cap de setmana.

Les previsions inicials eren que la sisena edició de la Fira d’Entitats de Blanes comptés amb 54 participants i 45 activitats que es faran en cinc llocs: davant de l’estand de l’entitat que la promogui, a la platja, a l’escenari, a la via pública i a la sala de plens. En total, hi haurà 49 estands, a més d’un escenari ubicat en un extrem del recinte firal i una pista per practicar mini tennis i pàdel, a l’altre extrem. També hi haurà un espai tancat que simularà l’interior d’una càmera fotogràfica.

L’activitat començarà dissabte al matí amb la inauguració i, a partir de llavors, les entitats han organitzat un reguitzell d’actes i esdeveniments que inclouran des d’una xocolatada per a la canalla fins a un taller d’iniciació al rem passant per conferències, batejos de mar, un taller de cuina o bé visites guiades i passejades, entre d’altres.

Pel que fa a les actuacions que es faran a l’escenari, s’han programat a partir de la tarda del dissabte i durant tota la jornada de diumenge. Així, hi haurà exhibicions de salsa, balls tradicionals catalans, rítmica, dansa amb tambors, un recital de poesia i una sessió de playback, entre d’altres. Cal destacar que la jornada del dissabte es tancarà amb un Concert Jove a partir de les 11 de la nit, organitzat pel Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu de l’Ajuntament de Blanes

La sisena edició de la Fira d’Entitats està organitzada pel Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes i gestionada pel Col·lectiu d’Entitats Cíviques del municipi. La darrera vegada que es va organitzar l’experiència va ser l’any 2010, en què es va establir una periodicitat biennal, és a dir: cada dos anys. Per a la seva organització l’Ajuntament ha destinat un pressupost de 12.000 €, un 59% menys del que va comptar l’edició de 2010, que va ser de 28.000 €.